Austria este Hotarata si Anunta Conditia Schimbarii Votului Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Hotarata Anunta Conditia Schimbarii Votului Aderarii Romaniei Schengen

Austria este hotarata si a aunntat ce va face in cazul unui nou vot pentru aderarea Romaniei la Schengen, ceva ce foarte multi politicieni din tara noastra au cerut la scurt timp dupa consiliul JAI din decembrie, insa ministrul internelor Gerhard Karner, spune ca tara sa nu-si va schimba votul cat timp exista probleme cu acest sistem.

Austria spune ca e posibil ca Spania, sau Suedia, sa initieze noi voturi pentru aderarea Romaniei la Schengen ca parte a presidintiilor Consiliului Uniunii Europene, insa atat timp cat nu se rezolva problema numarului mare de cereri de azil, si a controlului la frontiere, veto-ul va ramane neschimbat.

Austria vrea schimbari profunde ale Spatiului Schengen inainte ca Romaniei sa i se poata permite sa adere, cerand acest lucru de la Comisia Europeana deja, insa sansele ca totul sa se intample intr-o perioada scurta de timp sunt foarte reduse, dar oficialii guvenrului vienez au declarat pentru presa ca doar asta va schimba veto-ul.

“Nu am votat într-un vot care ar fi necesitat unanimitate. Nu a existat unanimitate în acest sens. Nu știu când suedezii sau spaniolii – acestea sunt următoarele președinții – vor supune din nou problema la vot. După părerea mea, spațiul Schengen poate fi extins doar dacă sistemul funcționează.

În prezent, din 100.000 de migranți care vin în Austria, 75.000 nu sunt înregistrați, deși au mai trecut prin alte țări UE. În calitate de ministru de Interne, am subliniat din aprilie că un nou val de migrație se apropie de noi. Am ridicat problema pentru că este necesar. Ceea ce spune președintele partidului SPÖ – protecție la frontieră externă, proceduri de azil la frontieră – sunt parțial exact cuvintele pe care le-am folosit în aprilie.”