Comisia Europeana a Trimis 1.5 Miliarde de Euro in Ucraina ca Ajutor Financiar

Comisia Europeana a Trimis 15 Miliarde de Euro in Ucraina ca Ajutor Financiar

Comisia Europeana a trimis 1.5 miliarde de euro in Ucraina saptamana aceasta sub forma de ajutor financiar, iar asta pentru ca guvenrul de la Kiev are nevoie de sustinerea Europei pentru a putea face fata razboiului in care a fost aruncata de catre Rusia inca din prima parte a anului trecut, din pacate.

Comisia Europeana a trimis pana acum multe miliarde de euro in Ucraina, pentru a sustine lupta pe care o duce tara impotriva Rusiei, dar va fi nevoie de si mai multi bani pentru ca invadatorii sa nu cucereasca regiuni si mai intinse in urmatoarele luni, avand foarte multi soldati pregatiti pentru a fi trimisi in lupta.

“Nimeni nu își dorește pacea mai mult decât ucrainenii înșiși. Dar o pace dreaptă care nu răsplătește pe agresor. Acesta este motivul pentru care Ucraina se apără. Și de aceea îi ajutăm atât timp cât este nevoie.

Astăzi am efectuat o a patra plată de 1,5 miliarde de euro în cadrul Asistenței macrofinanciare pentru Ucraina, în valoare totală de aproape 70 de miliarde de euro plătite de la începutul războiului.

Această finanțare va ajuta la acoperirea nevoilor imediate de susținere a serviciilor esențiale precum spitalele sau școlile, plata pensiilor și restabilirea infrastructurii critice.”