Italia: Deciziile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Giorgiei Meloni pentru Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Italia vede efectul deciziilor oficiale de ultim moment ale Giorgiei Meloni, care sunt de mare ajutor pentru aderarea ROmaniei la Schengen in 2024.

Italia Deciziile Oficiale ULTIM MOMENT Giorgiei Meloni Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Italia a pus in aplicare o serie de decizii oficiale de ultim moment ale Giorgiei Meloni, care vor avea un impact major si asupra finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca reducerea migratiei ilegale catre Europa era un obiectiv major al premierului italian si el a fost indeplinit intr-o mare masura in ceea ce priveste Tunisia.

Italia a incheiat un pact cu Tunisia pentru reducerea migratiei ilegale, in schimbul finantarii unor proiecte pentru economia locala, iar Giorgia Meloni spune ca numarul migrantilor care vin de acolo a scazut cu 60% in 2024 fata de 2023, ceea ce arata ca masurile de acest gen functioneaza si pot fi de folos inclusiv pentru Romania, daca migratia se reduce suficient.

Italia este doar una dintre tarile din Europa care sustine incheierea de acorduri cu tari terte pentru reducerea migratiei, Giorgia Meloni fiind unul dintre principalii sustinatori ai acestor tactici, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen pote fi ajutata, daca situatia migratiei ilegale in Europa se imbunatateste substantial.

“Putem și trebuie să facem întotdeauna mai mult. Când intrarile au crescut considerabil anul trecut, am spus că am preferat rezultatele structurale rezultatelor imediate, dar efemere. Chiar dacă pe termen scurt aș fi fost nevoita să plătesc un preț, tot din punct de vedere al consensului. Dar apoi acele rezultate ajung încet.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, debarcările au scăzut cu 60%, în special din Tunisia. Acest lucru demonstrează că strategia pe care Italia a adus-o în Europa și de care a convins Europa, dă roade. Asta înseamnă că am rezolvat problema? Nu. Înseamnă că munca pe care o facem în Europa, unde dezbaterea trece de la să redistribuim imigranții ilegali la să-i oprim.”