Carcasa iPhone 6S a fost analizata sub microscop, iata materialele care o compun

carcasa iPhone 6S analizata microscopCarcasa iPhone 6S a fost analizata sub microscop din moment ce noul smartphone este in plin proces de productie in China, iar multumita imaginilor din acest articol puteti vedea cum arata compozitia materialelor, dar si cum a gandit Apple o componente mai rezistenta.

V-am spus deja ca iPhone 6S este de 2 ori mai rezistent decat iPhone 6 multumita faptului ca Apple foloseste un material numit aluminiu 7000 pentru aceasta componenta, evitand practic un nou scandal bendgate cu viitoarele sale dispozitive.

Conform testelor facute sub microscop dar si celor facute cu un dispozitiv numit ZRF analyzer, carcasa iPhone 6S este compusa din 92.8% aluminiu si 6.1% zinc pentru a fi mai solida, insa se pare ca acesta compozitie difera, in anumite componente existand si fier.

Conform celor care au analizat carcasa iPhone 6S la microscop, nivelul de fier din carcasa ajunge la 8% in anumite cazuri, insa el difera de la o componenta la alta, introducerea sa timpul procesului de fabricatie avand rolul de face manipularea metalului mult mai usoara.

Separat de toate acestea, carcasa iPhone 6S este acoperita cu un strat de oxid de aluminiu anodizat, acesta avand o grosime de aproximativ 10 microni, rolul sau fiind de a impiedica intr-o anumita masura corodarea carcasei, insa el usureaza in acelasit timp si colorarea componentei.

carcasa iPhone 6S analizata microscop 1

Desi Apple a negat vehement faptul ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus au o problema cu indoirea carcasei, informatiile de astazi confirma faptul ca problema este cat se poate de reala, dar ea nu va mai exista in iPhone 6S si iPhone 6S Plus multumita aluminiului 7000.

Desigur ca desi iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi mai rezistente ca predecesoarenele lor, asta nu inseamna ca veti putea bate cuie cu viitoarele produse ale companiei Apple, insa cu siguranta nu veti mai avea aceeasi teama de a le plasa in diverse buzunare ale hainelor voastre.

Inainte sa inchei va reamintesc faptul ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au exact acelasi tip de carcasa, doar dimensiunea fiind diferita.