iPhone 8 va avea ecran OLED de 5.8 inch

iPhone 8 cu ecran OLED de 5.8 inch ar urma sa fie lansat de catre compania Apple in 2017, cel putin de trei modele ale iPhone urmand a fi aduse pe piata anul viitor. Informatia vine de la o publicatie japoneza ale carei jurnalisti au discutat cu parteneri ai companiei Apple ce pregatesc lansarea acestor dispozitive.

Parctic in 2017 ar trebui sa avem un iPhone 8 cu ecran de 4.7 inch, un iPhone 8 Plus cu ecran de 5.5 inch, un iPhone 8 Pro cu ecran de 5.8 inch si poate alte modele. Acest nou model al iPhone 8 cu ecran de 5.8 inch ar trebui sa aiba marginile ecranului curbate spre exterior, asa cum se intampla in cazul Galaxy Note 7.

Practic, informatiile privind lansarea unui iPhone 8 cu ecran OLED curbat nu sunt noi, dar nu este noua nici informatia conform careia doar un model premium al iPhone va beneficia de acest ecran. Prin implementarea sa, Apple vrea sa ofere contrast imbunatatit, timpi de raspuns mai mici, unghiuri de vedere mai mari si eficienta energetica mai buna.

iPhone 8 – ecran OLED curbat de 5.8 inch

Cei 0.3 inch suplimentari pe care ecranul OLED curbat pe care iPhone 8 cu ecran de 5.8 inchi ar avea ar reprezenta practic acea curbura de care ar beneficia ecranul. Prin aceasta schimbare Apple ne-ar oferi o experienta mult mai buna pentru folosirea produselor sale si aici nu vorbim doar despre hardware, ci si despre software.

Implementand un ecran curbat OLED intr-un model separat al iPhone 8, cei de la Apple ar mentine practic rezolutiile pentru vechile terminale, dar si ecranele, care ar ramane plate si cu aceeasi diagonala. Modelul nou al iPhone 8 cu ecran de 5.8 inch ar avea totusi o rezolutie noua, cel mai probabil, si functii noi pentru marginile ecranului.

“Apple a dezvoltat trei noi modele ale iPhone pentru anul viitor, inclusiv un smartphone premium care va avea un ecran curbat, similar cu cel pe care Samsung l-a adoptat in telefoanele mobile inteligente premium. Va fi un model de 4.7 inch, altul de 5.5 inch si un model premium care va avea un ecran de 5.8 inch, ecranul fiind curbat in ambele margini ale carcasei.”

Practic, Apple a vazut cat de populara este seria Edge a Samsung Galaxy si fura ideea pentru terminalele sale iPhone prin lansarea iPhone 8, dar probabil cu functii diferite. Foarte multi posesori ai iPhone s-ar bucura de o asemenea schimbare si cred ca Apple va fi laudata din plin pentru oferirea ei.

Acum cateva saptamani am aflat ca Apple a renuntat la lansarea iPhone 7 Pro, asa ca oferirea unui model de acest gen in cursul anului viitor nu pare chiar atat de greu de crezut.

iphone 8 ecran oled curbat 5.8 inch