WhatsApp a integrat o noua functie pentru iPhone

WhatsApp a adaugat in mod tacit o noua functie pentru aplicatia dedicata terminalelor iPhone, care fac backup folosind sistemul iCloud al companiei Apple. Mai exact, WhatsApp cripteaza backup-urile aplicatiei facute folosind iCloud de pe terminalele iPhone, functia fiind adaugata in 2016 in aplicatie, dar dezvaluita abia recent de o companie terta.

Aceasta companie sustine ca in anumite conditii poate prelua acele backup-uri ale WhatsApp prin iCloud, insa vasta majoritate a utilizatorilor nu au de ce sa isi faca griji. Cei de la WhatsApp au confirmat faptul ca aplicatia cripteaza backup-urile inregistrate de catre utilizatori pentru iCloud, asa ca vorbim despre o schimbare foarte buna.

Totusi, preluarea acestor backup-uri WhatsApp din iCloud este posibila doar daca hackerii ar obtine acces la cartela SIM folosita pentru a crea contul in aplicatie. Aceasta situatie se intalneste extrem de rar, astfel ca e putin probabil ca vreun utilizator WhatsApp sa fie in pericol ca un backup al sau din iCloud sa fie furat de catre cineva.

WhatsApp este una dintre aplicatiile criticate pentru faptul ca nu face suficient de multe pentru a-si proteja utilizatorii impotriva atacurilor hackerilor. WhatsApp a implementat un sistem de criptare a conversatiilor, criticat de unii ca fiind inutil, insa iata ca si backup-urile sunt criptate, dar probabil cineva va gasi o metoda de a le sparge si pe acestea.

“When a user backs up their chats through WhatsApp to iCloud, the backup files are sent encrypted.”

whatsapp criptare backup icloud