Apple Watch 3 – Pot Folosi 4G si in Romania ?

Apple Watch 3 va avea o functie 4G care va permite folosirea internetului si apelarea fara ajutorul unui iPhone, dar in Romania ea va fi indisponibila la inceput.

Apple Watch 3 are drept noutate centrala conectivitate 4G LTE pe care compania Apple a implementat-o in ceas pentru a-i oferi independenta fata de iPhone pentru o varietate de functii. Apple Watch 3 are o cartela eSIM integrata, adica un SIM electronic ce este de fapt un chip special care contine informatii ce-i permit ceasului inteligent sa se conecteze la unele retele de telefonie mobila de pe planeta.

Apple Watch 3 are practic un chip sudat pe placa de baza care inlocuieste o cartela SIM standard, acesta avand dimensiuni cu mult mai mici, dar oferind aceleasi functii. Apple a ales aceasta solutie cu eSIM pentru a nu creste dimensiunile Apple Watch 3, dar asta vine cu o serie de limitari in ceea ce priveste compatibilitatea ceasului cu retelele de telefonie mobila de pe planeta, iar mai jos vedeti de ce.

Apple Watch 3 – nu va avea functia 4G activa in Romania de la lansare

Apple Watch 3 va putea fi folosit oriunde pe planeta, insa conectivitatea 4G va fi disponibila doar petnru un numar limitat de operatori de telefonie mobila din 8 tari. SUA, Canada, Australia, China, Japonia, Marea Britanie, Germania si Franta sunt tarile in care Apple a colaborat cu unii operatori de telefonie mobila pentru a aduce suport pentru Apple Watch 3, in restul tarilor ceasul neputand fi utilizat cu functia 4G.

Apple Watch 3 in aceste tari va avea abonamente speciale la operatori, care variaza intre 5 lire si 10 dolari, care-i vor permite sa functioneze in tandem cu abonamentul de telefonie al unui iPhone. Apple Watch 3 va prelua de acolo internetul necesar pentru a functiona, contra unui cost lunar, dar pana cand operatorii din Romania vor avea suport pentru ceas, nu veti putea folosi functia 4G si in tara noastra.

Apple Watch 3 4G tari