iPhone XS – Primele Detalii despre Noul Procesor

iPhone XS are primele detalii despre procesor dezvaluite, denumirea si cateva dintre schimbarile majore fiind contractate de catre compania Apple.

iPhone XS este viitorul model al iPhone pe care compania Apple il va lansa pe piata in cursul anului viitor, iar conform unor informatii aparute astazi, americanii au ales deja producatorul procesorului. Vorbim despre un procesor care va fi inclus intr-un chip A12 care va intra in productie la compania TSMC in cursul anului 2018, el urmand a fi fabricat exclusiv pentru iPhone XS de catre taiwanezi.

iPhone XS va fi un smartphone foarte important pentru Apple in 2018, iar noul chip A12 va fi produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, fata de A11 Bionic, produs la 11nm tot de TSMC. Cei de la TSMC reusesc sa se mentina in fata companiei Samsung in ceea ce priveste productia de procesoare pentru Apple, iar iPhone XS va marca un nou an incare TSMC are exclusivitate.

iPhone XS va fi lansat in toamna anului 2018, deci noul chip A12 va intra in productie undeva pe la sfarsitul verii, asa cum se intampla in mod obisnuit la cei de la TSMC. Pentru noul chip A12, cei de la TSMC vor folosi o noua tehnologie cu raze ultraviolete, ea permitand crearea unui procesor cu mai multi tranzistori, deci iPhone XS va avea performante mult mai bune si autonomie mai mare.

iPhone XS – primele detalii despre noul procesor

iPhone XS va aduce foarte multe miliarde de dolari pentru compania TSMC si cu noul chip A12, acesta fiind al treilea procesor pe care compania il produce exclusiv pentru cei de la Apple. Vorbim despre o colaborare pe care Apple se bazeaza si care va ajuta la dezvoltarea unui chip foarte performant pentru iPhone XS, cele fabricate de Samsung avand probleme in trecut.

“Both Apple and Qualcomm are among TSMC’s major customers, with the foundry house contracted to fabricate all the A12 processor chips for the 2018 new-generation iPhone devices, according to industry sources. To extend its technological lead over Samsung, TSMC will incorporate the extreme ultraviolet (EUV) technology into its 7nm+ process and step up deployments in the 5nm and 3nm processes.”

iPhone XS are sanse foarte mici sa aduca imbunatatiri majore in ceea ce priveste design-ul telefonului, insa componentele interne vor fi imbunatatite serios de catre compania Apple anul acesta. Noul chip A12 ar putea aduce un spor substantial de performante pentru iPhone XS in comparatie cu iPhone X, iar asta va mari cu siguranta avantajul fata de telefoanele mobile Android.

iPhone XS este in proces de dezvoltare in acest moment si ar trebui sa ajunga pe piata undeva in cursul lunii septembrie, dar cu siguranta vom afla multe dintre secretele sale pana atunci. De la procesor si pana la ecran, sau iOS 12, multe dintre noutatile iPhone XS urmand a fi dezvaluite in urmatoarele luni, asa ca va fi interesant de vazut ce vom descoperi pana atunci.

iphone xs procesor detalii