BLOCAREA GLOBALA a Huawei este pregatita in SECRET de SUA

Huawei are o noua masura extrem de dura care o vizeaza direct din SUA, americanii dorind intr-adevar sa blocheze complet activitatea companiei chinezesti.

BLOCAREA GLOBALA Huawei SUA

Huawei a supravietuit destul de bine primelor atacuri pe care SUA le-a lansat impotriva sa pana in momentul de fata, insa totul ar putea fi de foarte scurta durata pentru ca lucrurile incep sa mearga intr-o cu totul alta directie. Mai exact, SUA pregateste noi masuri si mai dure impotriva chinezilor, iar asta pentru ca sanctiunile impuse pana acum n-au avut nici pe departe efectul dorit de catre administratia lui Donald Trump.

Huawei a avut impuse restrictii in SUA care blocau posibilitatea companiilor americane de a ii vinde diverse tehnologii si componente pentru produsele sale, insa in afara SUA lucrurilor au mers in acelasi ritm ca si pana acum, asa ca impactul pentru chinezi a fost mic. Vazand ca Huawei tot face vanzari record pe piata de telefoane, si face tot mai multi bani, SUA a decis sa mearga intr-o alta directie si sa pregateasca sanctiuni globale impotriva chinezilor.

BLOCAREA GLOBALA a Huawei este pregatita in SECRET de SUA

Huawei poate cumpara acum componente care sunt fabricate in afara SUA in baza unor tehnologii dezvoltate in tara, insa departamentul pentru comert din SUA vrea sa interzica inclusiv acest lucru, ceea ce ar fi o lovitura extrem de dura pentru chinezi. Asta ar insemna ca indiferent unde sunt produse chip-urile folosite in telefoanele Huawei, daca ele au la baza tehnologii dezvoltate in SUA de companii americane, nu vor putea fi folosite de ei.

“Guvernul Statelor Unite își poate extinde puterea pentru a opri mai multe expedieri străine de produse cu tehnologie din SUA către Huawei din China. Dacă Departamentul Comerț face modificările regulilor propuse, aceasta va permite autorităților americane să reglementeze vânzările de articole care nu sunt sensibile, cum ar fi cipurile de telefon mobil standard, realizate în străinătate cu tehnologie, software sau componente de origine SUA către Huawei, care este lumea din lume al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri.”

Huawei este vizata de catre aceasta lovitura extrem de dura chiar daca saptamana aceasta administratia lui Donald Trump a relaxat unele dintre sanctiunile impuse chinezilor, si le-a oferit unor companii licente pentru a reincepe activitatile comerciale cu ei. Microsoft se afla in aceasta situatie, Windows 10 putand fi folosit de Huawei in laptop-uri, insa Google nu a primit inca acordul SUA de a licentia Android pentru telefoanele chinezilor, si s-ar putea nici sa nu il primeasca.

Huawei merge din rau in mai rau, iar SUA pare sa caute in mod constant metode tot mai radicale de a bloca intr-adevar activitatea internationala a chinezilor, inclusiv in China, lucru pe care pana in momentul de fata n-a reusit sa il faca in vreo forma, sau alta.