Windows 10: ALERTA de la NSA si ARMATA SUA, ce face Microsoft

Windows 10 are o alerta extrem de importanta emisa astazi de catre NSA s Armata SUA, iata ce problema foarte exista, si cu a reactionat Microsoft.

Windows 10 NSA ARMATA SUA

Windows 10 urmeaza sa aiba astazi o alerta extrem de importanta lansata de catre cei de la NSA in cadrul unei conferinte de presa, si asta al doar cateva zile dupa ce Armata SUA a primit ceva ce vom avea toti azi. Martea este ziua obisnuita in care cei de la Microsoft lanseaza patch-uri de securitate pentru cei care folosesc Windows 10 in propriile calculatoare, insa se pare ca astazi va fi o zi speciala, in care va fi dezvaluita o problema extrem de serioasa.

Windows 10 are o vulnerabilitate extrem de grava descoperita, una atat de serioasa incat dezvaluirea sa a fost amanata pana cand Armata SUA a reusit sa isi actualizeze calculatoarele cu un patch ce contine rezolvarea. Cei de la NSA stiu despre aceasta problema de ceva vreme, iar Microsoft a rezolvat-o extrem de rapid pentru ca Armata SUA ar fia vut calculatoarele vulnerabile din cauza ei, iar acum patch-ul cu actualizarea va fi distribuit pentru toti ce cu Windows 10.

Windows 10: ALERTA de la NSA si ARMATA SUA, ce face Microsoft

Windows 10 ar putea avea o problema cu crypt32.dll, o componenta a sistemului de operare care se ocupa de certificate de securitate si functii de mesagerie criptografica, exploatarea sa fiind extrem de periculoasa. Acesta este doar un zvon privind problema extrem de grava care ar exista pentru Windows 10, iar asta pentru ca nimeni nu stie foarte clar ce anume se intampla, totul fiind extrem de bine pastrat secret de catre NSA si Armata SUA.

“Pentru a adăuga combustibil la acest incendiu de vulnerabilitate critică de securitate, se zvonește și faptul că țintele militare și infrastructura de internet de înaltă valoare din SUA au fost livrate rezolvarea astăzi în conformitate cu acorduri stricte de dezvăluire pentru a preveni dezvăluirea timpurie a vulnerabilității în sine. Că Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) urmează să organizeze un apel de presă al directorului cibersecurității, Anne Neuberger, sugerează că nu. Natura reporterii acestui apel este, potrivit reporterilor care au primit notificarea, „să furnizeze o notificare avansată a unei probleme actuale de securitate cibernetică NSA”.”

Windows 10 are aceasta vulnerabilitate extrem de bine tinuta ascunsa de teama ca nu cumva ea sa fie exploatata de catre hackeri impotriva institutiilor SUA, acesta fiind si motivul din cauza caruia lansarea a fost amanata pana dupa ce Armata SUA si-a actualizat calculatoarele. Avand in vedere toate masurile de precautie care sunt luate de catre NSA si Armata SUA, e clar ca Microsoft va lansa un patch extrem de important pentru Windows 10.

Windows 10 va avea actualizarea lansata dupa ce NSA isi va organiza conferinta de presa, si e foarte recomandabil sa instalati patch-ul cat se poate de repede pentru a beneficia de protectia pe care o aduce.