DACIA Logan: OFICIAL, Anuntul care i-a ULUIT pe TOTI Romanii

DACIA Logan are parte de un anunt oficial care i-a uluit pe toti romanii astazi, producatorul roman reusind sa ofere ceva ce parea imposibil pentru masini.

DACIA Logan autonomie

DACIA Logan are parte de un anunt oficial uluitor pentru toti romanii, si vorbim despre ceva care a fost posibil multumita ingeniozitatii inginerilor care lucreaza pentru Dacia si Renault. Mai exact, incepand din 2020 DACIA Logan este disponibil inclusiv cu un motor TCe 100 GPL, sau TCe 100 ECO-G, acesta fiind unul dual care functioneaza atat cu benzina, cat si cu GPL, adica indeplineste doua dintre dorintele romanilor vis-a-vis de combustibilul folosit.

DACIA Logan in versiunea care are acest motor poate functiona fara probleme fie cu benzina, fie cu GPL, insa cand ambele rezervare ale masinii sunt pline, atunci ea poate avea o autonomie de 1000 KM. Da, ati citit bine, DACIA Logan poate obtine o autonomie de 1000 KM daca rezervoarele de benzina si GPL sunt pline, deci din Bucuresti puteti calatori pana aproape de Viena fara a mai face vreun plin pentru ele, astfel ca vorbim despre ceva grozav pentru clienti.

DACIA Logan: OFICIAL, Anuntul care i-a ULUIT pe TOTI Romanii

DACIA Logan poate practic sa le permita clientilor sa se plimbe pe distante foarte mari cu plinuri pentru ambele rezervoare, ceea ce nu orice fel de masina poate sa ofere. Vorbim si despre costuri mult reduse in comparatie cu cele necesare doar pentru combustibilii clasici, iar asta pentru ca in mod normal costurile pentru alimentarea doar cu benzina, sau motorina, pentru calatorii atat de lungi ar fi cu mult mai mari, deci economia este un alt punct forte.

“Vehiculul poate funcționa fie cu benzină, fie cu GPL. Este echipat cu două rezervoare separate, unul pentru benzină și unul pentru GPL. Cu ambele tancuri pline, vehiculul are o autonomie cumulată de peste 1.000 km. Vehiculele Dacia ECO-G pot accesa parcări subterane datorită caracteristicilor de siguranță încorporate în sistem (supapă de siguranță, supapă de retur și nivel de umplere limitat la 80%) și nu sunt afectate de restricții de trafic în cazul vârfurilor de poluare.”

DACIA Logan are deasemenea implementate si anumite masuri de siguranta speciale pentru aceste modele, astfel ca exista unele valve montate pentru a impiedica scaparile de gaz, dar si umplerea pana la mai mult de 80% din capacitate. Practic, acel rezervor pentru GPL e gandit intr-un asemenea mod incat sa fie cat se poate de sigur pentru cei care cumpara DACIA Logan, iar asta permite inclusiv parcarea masinii in parcarile subterane din Franta, sau alte state europene.

DACIA Logan in versiunea cu motor care functioneaza si pe GPL este disponibila pentru achizitie in diverse state europene, dar si in Romania preturile fiind surprinzator de bune pentru serie.