Protejeaza-ti iPhone-ul impotriva furtului si recupereaza-l la nevoie

  Pentru ca iPhone-urile companiei Apple sunt echipate cu GPS-uri Apple s-a gandit sa dezvolte un serviciu care sa le permita utilizatorilor sa isi gaseasca dispozitivul oriunde si oricand, chiar si atunci cand ar fi furat. Find My iPhone se numeste acest serviciu si el utilizeaza GPS-ul integrat in iDevice-urile noastre plus o conexiune de internet pentru a face o localizare cat se poate de precisa a oricarui iPhone/iPad sau iPod Touch. In iOS 5 Apple a inclus Find My iPhone in setarile pentru iCloud asa ca din Settings>iCloud>Find My iPhone il activati. Desigur ca el are nevoie ca GPS-ul sa fie mereu activ asa ca din Settings>Location Services activati GPS-ul iar in submeniul Find My iPhone aveti optiunea de a activa GPS-ul pentru acest serviciu si de a seta ca o iconita sa fie afisata in Status Bar cand el este utilizat de voi.

  Dupa ce ati activat serviciul puteti accesa website-ul iCloud.com unde trebuie sa va logati cu Apple ID-ul folosit pentru a va loga in serviciul iCloud din iDevice. Dupa ce v-ati logat in website-ul iCloud alegeti iconita Find My iPhone si vi se va deschide o harta unde veti avea afisat iDevice-ul vostru si locatia sa. Apasand butonul albastru din dreapta iDevice-ului veti avea acces la un meniu care va permite sa: afisati un mesaj pe terminal sau sa rulati un sunet; sa blocati terminalul de la distanta astfel incat nimeni sa nu il poata utiliza; sa stergeti intreg continutul iPhone-ului pentru a va proteja datele.

  Serviciul Find My iPhone a fost folosit  cu succes in trecut pentru a gasi nenumarate iDevice-uri pierdute sau furate si pe voi v-ar putea ajuta sa faceti acelasi lucru. Daca ati pierdut iDevice-ul si Find My iPhone era activ pe el atunci il puteti gasi din nou fie folosind interfata iCloud.com fie folosind aplicatia Find My iPhone din App Store. Aceasta este cea mai sigura metoda de a gasi un iDevice furat deoarece operatorul de telefonie mobila nu va va ajuta sa il localizati in lipsa unei cereri scrise din partea unui organ al statului.