Ecranul de pe iPhone net superior celui de pe Nexus One

Ecranul de pe iPhone e departe de perfectiune si departe de a reda imaginile cu o claritate asemanatoare ecranului Super AMOLED recent introdus de Samsung pe unul dintre terminalele sale, insa este net superior ecranului AMOLED folosit pe Nexus One, terminalul celor de la Google.

Afirmatiile au fost facute de presedintele Displaymate Technologies, Dr. Raymond Soneira care impreuna cu echipa sa a facut cateva teste de laborator pentru a testa care dintre cele 2 terminale a ecranul cel mai bun. Dupa teste a rezultat ca ecranul de pe Nexus One nu randeaza imaginile la fel de bine precum cel de pe iPhone, ba mai mult ecranul de pe Nexus One are foarte multe artefacte si nu este prea precis. Din cate se pare display-ul iPhone-ului, la fel ca majoritatea display-urilor de pe telefoanele mobile high-end, afiseaza imaginile pe 18 bit color depth si emuleata 24 prin dithering, spre deosebire de Nexus One care are doar 16 bit si dupa cum declara Dr. Soneira, acet tip de ecrane este folosit in general la telefoanele low-end, in nici un caz pentru un telefon de rangul Nexus One.

In concluzie, desi Google incearca, nu poate face fata deocamdata cu Apple/iPhone, ceea ce defapt s-a si demonstrat prin vanzarile scazute raportate pentru Nexus One la nivel global. Intregul test poate fi vazut aici.

2 COMENTARII