Producerea unei tablete iPad costa mai mult decat a unei tablete Samsung Galaxy Tab

Tableta Samsung Galaxy Tab a avut parte de cateva review-uri in ultimele zile si desigur ca dupa aceastea urma o desazamblare a acesteia plus o verificare a tuturor componentelor si o estimare a pretului de productie. Se pare ca Samsung plateste doar 214,57$ pentru a produce o tableta Samsung Galaxy Tab spre deosebire de Apple care plateste putin peste 260$ pentru a produce tableta iPad. Desigur ca aceasta diferenta de pret vine de la faptul ca, cei 2 producatori folosesc componente diferite in tabletele lor, insa dintre acestea cea mai mare diferenta de pret se regaseste la ecranul touchscreen pentru care Apple plateste mai mult dar e normal avand in vedere ca  este mult mai mare.

Un alt punct cheie al diferentelor de pret sta in pretul procesorului pentru care Samsung plateste doar 8$ spre deosebire de Apple care plateste 26$, insa in cazul tabletei iPad se presupune ca in pretul chip-ului A4 este inclus si pretul RAM-ului. Desigur ca tableta Samsung are 2 camere, un giroscop, plus alte cateva lucruri, mici, in plus fata de tableta iPad, insa iPad are un ecran mai mare si o baterie mai puternica plus costuri de productie ceva mai mari.

In definitiv tableta Samsung Galaxy Tab are un pret de productie mai mic insa un pret de raft egal cu al tabletei iPad, deci nu doar Apple isi umfla preturile nejustificat.