Activare si instalare Cydia dupa jailbreak cu greenpois0n RC5

Astazi greenpois0n RC5 a fost lansat oficial, face untethered jailbreak pentru iOS 4.2.1 pentru ce cu Mac OS X. Din pacate Chronic Dev Team nu a reusit sa implementeze un sistem de activare a terminalelor asa ca persoanele care nu au cartela operatorului de telefonie pe care e blocat iPhone-ul nu au acces la sistem. Ei bine, exista o solutie pentru aceasta problema, una destul de simpla de altfel, jailbreak cu redsn0w. redsn0w face tethered jailbreak pentru iOS 4.2.1 insa si activeaza terminalul iar greenpois0n RC5 poate fi rulat peste jailbreak-ul facut de redsn0w fara nici cea mai mica problema. Tutorial pentru tethered jailbreak cu redsn0w pe iOS 4.2.1 aveti aici, tutorial pentru untethered jailbreak cu greenpois0n RC5 aveti aici.

Pentru problema cu Cydia rezolvarea este la fel de simpla, folositi acelasi tutorial de tethered jailbreak pentru iOS 4.2.1, insa nu selectati sa faceti jailbreak ci selectati doar Install Cydia si dupa ce redsn0w isi termina procesul veti avea un terminal cu untethered jailbreak si Cydia instalata.

For those having trouble getting Cydia via the GP Loader, just let redsn0w install it (don’t choose the Monte option)

(The reason that works is tethered RS doesn’t touch boot sequence at all, but GP does. They stay out of each others way)