iPhone 5 va avea ecran de 3.7 inch, va arata ca un iPod Touch, va avea butom home multitouch?

Vroiati un iPhone 5 cu design complet modificat fata de iPhone 4 ? Ei bine, fostul editor al Engadget, Josh Topolsky, sustine ca are informatii de la surse din interiorul Apple care sustin ca in companie se testeaza un terminal iPhone cu ecran de 3.7 inch si carcasa asemanatoare cu cea a unui iPod Touch. Terminalul ar arata precum in imaginea de mai sus, adica ar avea un ecran care ar ocupa aproape intreaga parte din fata, s-ar intinde de la o margine la alta a dispozitivului si ar ocupa o buna parte din bezelul partii de sus/jos. Dispozitivului ar urma sa aiba un design “de lacrima” asemanator iPod Touch-ului si MacBook Air-ului insa ar avea si un butom home capabil sa inregistreze gesturi multitouch.

In a sketch supplied to us by a source (on which the image above is based), the home button is doing double duty as a gesture area; this falls in line with testing we’ve seen for gestures on the iPad, and our sources say that gestures are definitely coming in a future version of iOS. The home button will likely be enlarged, but not scrapped altogether.

Design-ul terminalului ar urma sa semene cu cel al MacBook Air-ului lansat in toamna de catre Apple si din punctul meu de vedere ideea este mai mult decat buna. Butonul Home ar urma sa fie mult mai mare, ar urma sa fie dreptunghiular si ar trebui sa aiba un dublu rol : cel indeplinit pana acum plus posibilitatea de a inregistra gesturi multitouch. In ceea ce priveste ecranul, am explicat mai sus detaliile legate de marime insa trebuie mentionat faptul ca desi ar putea avea 3.7 inch, rezolutia va ramane aceeasi si numarul de pixeli per inch va ramane la o valoare ridicata : 312 ppi, adica tot Retina Display.

Apple ar avea in teste si o noua tehnologie care ar permite lipirea componentelor pe ecran sau un alt design in care portul audio si senzorul de proximitate sunt plasati direct in spatele ecranului. Aparent noul design ar scuti dezvoltatorii de a isi reface aplicatiile desi ecranul terminalului ar creste in dimensiuni iar Apple va introduce probabil o metoda de scalare a imaginilor direct in Xcode. Desi s-a zvonit ca vom avea tehnologie NFC in noul iPhone, aparent Apple nu intentioneaza sa foloseasca aceasta tehnologie inca. Chiar si fara NFC, s-ar putea sa avem o metoda de incarcare inductiva pentru iDevice-urile noastre insa in final nu exista confirmare sigura nici pentru acest lucru.

Foarte multe modificari pentru iPhone 5 insa in final eu unul cred ca va arata exact precum iPhone 4 dintr-un motiv foarte simplu : design-ul a fost extrem de laudat, telefonul inca este cautat si nu are rost sa strici un lucru bun. In afara de design-ul carcasei din spate cred ca totul e mai mult decat posibil, mai ales un ecran mai mare avand in vedere ca tendinta producatorilor de smartphone-uri este de a implementa ecrane tot mai mari.

Now, keep in mind that this info isn’t fact — we’re getting lots of threads from lots of places and trying to make sense of the noise. The versions of devices our sources are seeing could be design prototypes and not production-ready phones. Still, there are strong indications that Apple will surprise a public that’s expecting a bump more along the lines of the 3G to 3GS — and this is some insight into where those designs might be headed. We’re working on a couple of other intriguing pieces of information concerning future Apple products… so stay tuned for much, much more.

Josh Topolsky a sustinul la final ca tot ce s-a prezentat pana acum reprezinta un dispozitiv testat in laboratoarele companiei Apple insa e greu de crezut ca Apple il va lansa in viitorul apropiat. Si la final o noua poza cu un design ceva mai asemanator cu al MacBook Air-ului.