Achizitia iCloud.com de catre Apple confirmata de surse apropiate companiei

Zilele trecute va spuneam ca Apple a achizitionat domeniul iCloud.com pe care il va folosi pentru a lansa un nou serviciu de streaming probabil integrat in iOS. Apple a cumparat domeniul de la o companie Suedeza care are in momentul de fata un serviciu similar in functiune si s-a zvonit ca pretul de achizitie ar fi de 4.5 milioane de dolari. Confirmarea vine de la anumite surse apropiate companiei care au confirmat pentru cei de la AllThingsDigital achizitia.

Apple has indeed acquired the domain name iCloud.com from Sweden-based hybrid cloud computing outfit Xcerion. Sources in position to know confirm that Apple bought the domain as GigaOm first reported Thursday, though they declined to say whether its rumored $4.5 million price tag was accurate.

Numele iCloud este mai mult decat potrivit pentru un serviciu de streaming pe internet pe care Apple ar urma sa il lanseze. Se zvoneste ca acest nou serviciu ar urma sa coste 20$ anual si ne va permite sa facem streaming audio pentru fisiere incarcare in contul iCloud. Pe langa streaming vom avea posibilitatea de a salva pe serverele Apple orice poze, documente si poate clipuri video. Toate fisierele din contul iCloud vor putea fi accesate de oriunde de pe orice iDevice, Mac sau PC si s-ar putea ca in iOS 5 Apple sa implementeze functii speciale care ar face legatura cu aceste conturi.

2 COMENTARII

  1. “Toate fisierele din contul iCloud vor putea fi accesate de oriunde de pe orice iDevice, Mac sau PC”…si banuiesc ca cei de la apple sau de la diferite servicii, o sa le poata accesa….:)…bine, pentru protectia noastra 😀 (ca e cel mai plauzibil motiv)….