iOS 5 si problema accesoriilor incompatibile

Daca folositi un iDevice de mult timp probabil ati intampinat eroarea de mai sus cel putin o data. Ea apare atunci cand folosim accesorii care nu sunt originale si teoretic nu ar trebui sa functioneze cu terminalul nostru. Puteti intampina acest mesaj cand introduceti un set de casti, cand folositi un cablu USB ori cand conectati o baterie externa facuta de un producator care nu a fost licentiat de catre Apple. Daca primiti acest measj atunci accesoriul respectiv nu va functiona cu terminalul vostru si rareori puteti rezolva problema prin editarea unor fisiere din iOS.

Am intalnit aceasta problema cu 3GS-ul meu care avea iOS 5 instalat si initial credeam ca e de vina cablul care il foloseam pentru a il incarca. Practic instalasem iOS 5 pe 3GS, facusem restore din backup-ul de pe iCloud si pusesem terminalul la incarcat dar imi afisa eroarea de mai sus si nu se incarca nimic. Crezand ca e o problema a cablului l-am schimbat cu altul insa din pacate problema nu s-a rezolvat si in final am renuntat la a mai incarca terminalul de la PC si am optat pentru incarcatorul normal si priza.

A doua zi am conectat terminalul la calculator, mi s-a deschis automat iTunes, mi-a spus ca dispozitivul a fost deblocat si apoi prin acelasi cablu a inceput procesul de incarcare. Am ramas uimit sa vad ca toata problema s-a rezolvat prin simpla conectare la iTunes care din cate imi dau eu seama a deblocat ceva in iOS care acum imi recunoaste si cablul respectiv. Daca intalniti vreo problema asemanatoare si aveti iOS 5 instalat dar necoenctat la iTunes, stiti cum sa rezolvati tot.