Apple face un MacBook 3G, il pierde si acum il vrea inapoi

     Acum cateva saptamani am scris un articol in care va vorbeam despre un prototip al unui MacBook echipat cu un modem 3G pe care Apple l-ar fi produs in urma cu cativa ani. MacBook-ul era atunci listat pe Craig List intr-o licitatie insa era in perfecta stare de functionare desi modemul 3G era nu avea software compatibil. Actualul posesor al MacBook-ului, numit Carl Frega, a achizitionat produsul, initial stricat, de pe Craig List, l-a reparat si l-a vandut insa noul proprietar a mers cu el la un Apple Store unde MacBook-ul a fost desfacut si angajatii Apple au constatat ca in el se afla componente instalate de utilizator si au refuzat sa ii acorde garantie. Noul proprietar l-a chemat in instanta pe Frega si instanta l-a obligat sa isi ia MacBook-ul inapoi iar cateva luni mai tarziu produsul reapare intr-o licitatie pe Craig List.

Opened machine to observe that nearly every internal part was 3rd party; main logic board, optical drive, display, hard drive, top case, and others. Machine number (W8707003Y53) is also not recognized as a valid number. 
Proposed Resolution: Denied services; machine has been modified by unauthorized providers beyond repair.

      Partea interesanta a povestii acum incepe deoarece Apple doreste sa ii fie returnat prototipul MacBook-ului care a trecut printr-un Apple Store in care angajatii nu l-au recunoscut ca fiind produs de companie. Licitatia de pe Craig List ajunsese pana la 70.000 $ desi nu e clar daca ar fi platit cineva acei bani pe MacBook-ul 3G insa va fi interesant de vazut daca Apple ii va oferi o compensatie lui Carl Frega. Compania din Cupertino i-a cerut deja sa stabileasca o data la care cineva va fi trimis pentru a lua prototipul insa Frega nu le-a confirmat celor de la Apple intentia de a il returna.

      In final Apple a avut produsul in magazin, putea sa il retina acolo insa angajatii nu si-au dat seama ce tin in mana iar acum compania se tine de proprietar sa ii fie returnat prototipul la 4 ani dupa “pierderea” acestuia.