Apple interesata sa implementeze un stabilizator de imagine pentru clipuri video

     Unul dintre dezavantajele terminalului iPhone este lipsa unui stabilizator de imagine pentru clipuri video si poze insa compania Apple lucreaza la un concept care ar aduce aceasta functie pe terminalele sale. Folosind accelerometrul si giroscopul din dispozitivele noastre Apple sustine ca poate dezvolta un stabilizator de imagine pentru clipuri video cel putin la fel de bun precum cel existent in alte smartphone-uri de pe piata. Intentiile companiei din Cupertino sunt prezentate intr-un brevet de inventie care i-a fost recent inregistrat insa care ar putea fi implementat in terminalele noastre peste o foarte lunga perioada de timp.

Motion detection devices can provide metadata that indicates motion effects of a camera during video capture, however, even though the motion detectors provide data relating to global motion of the camera, the level of shakiness between frames is often comparable to the noise level of the motion detector data,” the filing reads. „Such high level of the noise in data prohibits (direct use) of accelerometer data in video stabilization.

     Sistemul conceput de cei de la Apple va intra in actiune doar in momentele in care va fi necesara stabilizarea imaginii deci nu va functiona constant pe perioada inregistrarii video facute de catre utilizatori. Sistemul va decide singur in baza informatiilor furnizate de accelerometru si giroscop deci senzorii celor de la Apple vor fi cei care vor „decide” daca o inregistrare video trebuie stabilizata sau nu. Eu unul as fi extrem de bucuros daca Apple ar implementa un stabilizator de imagine si pentru poze, nu doar pentru clipuri video insa deocamdata ramane sa vedem ce planuri are Apple pentru iPhone 5.

Articolul precedentiPhone 5 listat in sistemul intern al companiei Apple
Articolul următorVideo: Elvetia cere pace intre Android si iOS
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.