Cercetatorii finlandezi eficientizeaza consumul de energie al smartphone-urilor care folosesc retele 3G de date

   Cercetatorii unei universitati din Finlanda au reusit sa dezvolte o metoda prin care consumul de energie al smartphone-urilor poate fi redus cu pana la 74% in timpul  utilizarii unei conexiuni 3G de date. Practic oamenii de stiinda au reusit sa produca o metoda de a reduce perioadele de comunicare dintre smartphone si turnurile de telefonie mobila folosind asa-zise proxy-uri care in loc sa trimita date tot timpul trimit date doar la anumite intervale de timp. Cat timp modemul nu trimite date el sta in idle si practic se reduce cu pana la 74% consumul de energie al terminalului.

Researchers at Aalto University in Finland have designed a network proxy that can cut the power consumption of 3G smart phones up to 74 percent. This new solution is particularly valuable in developing countries because it provides significantly more effective Internet access to a much larger number of people. At the moment, only a small percent can access the Internet from a wired connection, but 90 percent of the African population lives in areas with mobile phone network coverage. Mobile phone usage is increasing rapidly, however the use of mobile Internet services is hindered by users not having access to the power grid to recharge their phones.

    Desi solutia este deocamdata departe de a fi implementata la scara larga in smartphone-uri, ea ar putea fi o metoda foarte buna de a imbunatati o autonomie a bateriei de care orice posesor de smartphone se plange. Parerea mea este ca asemenea tehnologii vor fi disponibile in viitorul apropiat in smartphone-uri insa pana atunci va trebui desigur sa ne descurcam doar cu ceea ce avem in buzunare.

1 COMENTARIU