Planeta Uranus: Premiera ULUITOARE, cum UIMESC Cercetatorii

Planeta Uranus are parte de o premiera uluitoare cu care cercetatorii au uimit toata lumea, iata ce a fost descoperit la mare distanta de Pamant.

Planeta Uranus compozitie

Planeta Uranus are parte de o premiera uluitoare cu care uimeste intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce pana in momentul de fata nu a fost observat de catre cineva. Cercetatorii italieni au reusit sa faca un model computerizat teoretic in baza caruia au incercat sa studieze conductivitatea termica si electrica a apei care exista sub suprafata pe care o vedem pentru planeta Uranus, iar rezultatele sunt unele extrem de interesante.

Planeta Uranus nu a fost explorata de pe suprafata de catre vreo agentie spatiala pana in momentul de fata, iar asta pentru ca este atat de departe de Pamant, astfel ca analizele computerizate sunt tot ce a ramas. In ciuda acestui lucru, cercetatorii au facut o simulare care le-a dat de inteles ca planeta Uranus este formata intr-o foarte mare masura din apa, ceva ce desigur ca ei nu ar fi crezut ca e posibil, dar desigur ca ei nu sunt singurii de aceasta parere.

Planeta Uranus: Premiera ULUITOARE, cum UIMESC Cercetatorii

Planeta Uranus ar putea avea inclusiv nucleul complet inghetat, conform teoriei pe care cercetatorii italieni o prezinta, insa desigur ca totul este doar o teorie, si nimic mai mult. Cercetatorii au descoperit ca apa exista pe planeta Uranus in diverse forme, mai exact in forma inghetata, lichida, si superionica, adica aceea care exista la temperaturi si presiuni foarte inalte, insa nu exista vreo dovada fizica a faptului ca acest lucru este 100% real.

“Hidrogenul și oxigenul sunt elementele cele mai frecvente în Univers, împreună cu heliul. Este ușor de dedus că apa este unul dintre componentele majore ale multor corpuri cerești. Ganymede și Europa, sateliți ai lui Jupiter și Enceladus, satelit al lui Saturn, prezintă suprafețe înghețate sub care se află oceanele de apă. Uranus este, de asemenea, probabil compus în principal din apă.”

Planeta Uranus are apa in forme diferite fata de ceea ce exista pe Pamant in momentul de fata, si asta e normal, pentru ca si in cazul altor corpuri cosmice situatia este identica. Luminozitatea intensa pe care o are planeta Uranus ar putea avea drept motiv si faptul ca nucleul planetei este inghetat, insa avand in vedere ca nimeni n-a forat pana la el, totul este pur teoretic, asa cum era si de asteptat, dar probabil ca vom afla si mai multe detalii despre asta in viitor.

Planeta Uranus nu va fi explorata indeaproape foarte curand, iar asta pentru ca nu exista vreo misiune programata pentru a fi trimisa acolo, deocamdata, dar in viitor orice devine posibil.