Samsung obtine o suspendare a interdictiei de a vinde Galaxy Tab 10.1 in Australia

   Dupa un lung sir de victorii ale companiei Apple impotriva Samsung, iata ca in cursul serii trecute asiaticii au castigat in sfarsit ceva, mai exact dreptul de a vinde tableta Galaxy Tab 10.1 in Australia. Acum mai bine de o luna Apple obtinuse o decizie prin care vanzarea acestor tablete era interzisa insa Samsung a reusit sa convinga o instanta australiana ca decizia nu este corecta. Practic toata lumea se astepta la asa ceva inca de saptamana trecuta cand Samsung a anuntat ca va face apel deciziei si unul dintre judecatori a pus la indoiala motivele in baza carora a fost luata hotararea.

The full bench of the Federal Court – Justices John Dowsett, Lindsay Foster and David Yates – today unanimously reversed a Federal Court judge’s ruling last month that Samsung’s Galaxy Tab 10.1 be banned from sale in Australia. 

“Samsung will be permitted to launch the Galaxy Tab 10.1 in Australia provided it keeps accounts of all transactions involving that device in Australia,” the judges wrote in their judgment.

    Totusi interdictia de vanzare ramane in vigoare pana vineri cand Apple o va ataca prin apel si va astepta o decizie a curtii superioare. In Australia tableta era oricum disponibila pentru achizitie deoarece unele mari lanturi de magazine au decis sa nu respecte interdictia impusa celor de la Samsung bazandu-se pe faptul ca Apple nu va cere una speciala si pentru ele. “Telenovela” Apple vs Samsung continua in Australia insa ramane de vazut cat de convingatori vor mai fi cei de la Apple.