Video: FoldMe – conceptul unor dispozitive touchscreen pliabile cu doua fete

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LZyClk2rslI[/youtube]

  FoldMe este conceptul unor dispozitive touchscreen pliabile cu doua fete care ar oferi utilizatorilor posibilitatea de a interactiona cu propriile terminale intr-un mod complet nou. Conceptul a fost realizat folosind 6 camere “rapide” cu infrarorosu si doua proiectoare HD care proiecteaza imagini pe suprafetele construite ca model pentru respectivele dispozitive. Totul se bazeaza pe un UI inovator si pe posibilitatea de a plia ecranele in diverse moduri pentru a oferi o mult mai mare functionalitate utilizatorilor. Dezvoltatorii proiectului au gandit trei modele de dispozitive cu ecrane care se pliaza in mijloc, pe o parte sau cu un ecran conceput din trei bucati identice.

In this project we present a novel device concept that features double-sided displays which can be folded using predefined hinges. The device concept enables users to dynamically alter both size and shape of the display and also to access the backside using fold gestures. We explore the design of such devices by investigating different types and forms of folding as well as a set of interaction principles and techniques.

  Conceptul pare interesant insa in trecut acest gen de produse nu au avut succes pe piata pentru ca sunt greu de utilizat si un dispozitiv touchscreen cu doua fete nu cred ca va schimba ceva in momentul de fata.