China este prima tara din lume cu 1 miliard de utilizatori care folosesc serviciile de telefonie mobila

Steag China

  China este tara cu cea mai mare populatie de pe glob si recent a stabilit un nou recod mondial in ceea ce priveste numarul de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobila. Peste 1 miliard de cartele prepay si abonamente sunt active in China in momentul de fata si totul se bazeaza pe o informatie deocamdata neconfirmata oficial de guvernul chinez sau reprezentantii operatorilor de telefonie mobila. La inceputul lunii februarie s-a anuntat ca 997 de milioane de cartele prepay si abonamente sunt active in China si se estima ca pana la sfarsitul acestei luni acest numar va creste cu inca 3 milioane iar o publicatie internationala sustine ca acest lucru s-ar fi intamplat.

According to the country’s Ministry of Industry and Information Technology, the number of mobile phone subscribers in China had reached 997 million by late February, and was expected to top one billion by month’s end. Assuming the MIIT’s prediction was accurate, China’s mobile market has now shot past that mark.

  Desi China se afla pe primul loc, India o va ajunge in viitor deoarece acolo aproape 900 de milioane de cartele prepay si abonamente sunt active iar numarul creste intr-un ritm extrem de rapid. In aceasta piata Apple are posibilitatea de a vinde zeci/sute de milioane de iPhone-uri insa numai daca pretul lor va fi indeajuns de bun.