Orange planuieste ca pana la sfarsitul anului 2015 sa lanseze retele LTE in toate tarile din Europa in care este prezent

  Orange, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila de pe glob, planuieste ca pana la sfarsitul anului 2015 sa lanseze retele LTE in toate tarile din Europa in care este prezent. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte organizate de operator, conferinta ce a avut loc la Brussels. Obiectivul celor de la Orange este extrem de indraznet pentru ca in Europa retelele LTE abia incep sa fie testate si vor trece minim 2 – 3 ani ani pana cand vom avea disponibile retele extinse in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana si nu numai.

  In Romania Orange va participa la licitatia pentru frecventele 4G LTE si in functie de rapiditatea cu care se vor misca autoritatile va lansa propria retea LTE undeva in cursul urmatorilor doi ani de zile. In afara de Orange si RCS & RDS si-a anuntat intentia de a lansa o retea 4G LTE iar deocamdata acestia sunt singurii operatori care planuiesc sa construiasca un Romania retele de telefonie mobila de mare viteza.