iPad Mini cu ecran de 7 sau 8 inch urmeaza sa fie lansata in Octombrie dar fara Retina Display

15

  Contrazicand partial zvonul de ieri privind lansarea unei tablete iPad Mini cu ecran de 7.86 inch si IGZO Retina Display, cei de la Bloomberg sustin ca viitoarea tableta a celor de la Apple va avea un ecran cu diagonala situata intre 7 si 8 inch, insa va avea o rezolutie de doar 1024 x 768 pixeli. Informatiile nu sunt cu adevarat noi pentru ca in lunile trecute am auzit de mai multe ori zvonuri similare care nu prezentau iPad Mini cu Retina Display, insa desigur ca Apple poate lua oricand decizia de a oferi produsului sau un adevarat avantaj competitiv.

Apple Inc. (AAPL) plans to debut a smaller, cheaper iPad by year-end, two people with knowledge of the plans said, to help maintain dominance of the tablet market as Google Inc. (GOOG) and Microsoft Corp. (MSFT) prepare competing handheld devices. The new model will have a screen that’s 7 inches to 8 inches diagonally, less than the current 9.7-inch version, said the people, who asked not to be identified because Apple hasn’t made its plans public. The product, which Apple may announce by October, won’t have the high-definition screen featured on the iPad that was released in March, one of the people said.

  Lipsa Retina Display-ului nu este singurul dezavantaj al iPad Mini in fata Google Nexus 7 deoarece pretul tabletei ar putea fi mai mare decat cel a produsului dezvoltat si vandut de catre compania Google. Ma astept ca Apple sa nu ofere utilizatorilor un produs cu adevarat grozav, ma astept ca tableta sa nu aiba Retina Display, un procesor puternic sau alte functii noi, ma astept ca ea sa fie doar o versiune mai mica a iPad 2 si asta nu cred ca ii va oferi un avantaj in fata Galaxy Nexus 7 decat in situatia in care pretul va fi mai mic.