iOS 6 pastreaza atasamentele mesajelor sterse de catre noi

  iMessage-ul companiei Apple este unul dintre cele mai utilizate sistem de mesagerie text, miliarde de mesaje fiind trimise saptamanal prin serverele companiei Apple. Nu doar mesaje text pot fi trimise prin iMessage, ci si poze sau clipuri video, iar in momentul in care stergeti un asemenea atasament, va asteptati ca el sa ramana sters, nu? Ei bine, iOS 6 nu este de aceeasi parere, iar atasamentele sterse de utilizatori raman in continuare in terminale, sunt accesibile fara jailbreak, se transfera in iCloud, dar si in calculatoare prin backup, iar de acolo pot fi usor extrase de catre oricine.

  /var/mobile/Library/SMS/Attachments este folderul in care sunt salvate toate atasamentele primite prin intermediul aplicatiei Messages, si acolo veti vedea inclusiv atasamentele sterse de voi. Daca ati trecut de la o versiune a iOS la alta facand backup-uri si update-uri, e posibil sa gasiti acolo atasamente foarte vechi, insa nu si daca folositi iOS 6.1, deoarece in aceasta versiune a iOS, Apple a rezolvat problema. Versiunile anterioare raman in continuare vulnerabile si o persoana rau intentionata va poate accesa atasamentele daca reuseste sa obtina terminalul vostru, sau acces la un calculator unde aveti un backup.

  Daca aveti jailbreak puteti sterge toate atasamentele din /var/mobile/Library/SMS/Attachments, folosind iFile/iFunbox sau ce doriti voi, insa s-ar putea sa generati probleme de functionalitate ale aplicatiei Messages, sau ale aplicatiilor terte care o influenteaza. Daca nu aveti jailbreak, atunci singura metoda de a scapa de atasamente este de a le sterge dintr-un backup si de a il instala in iDevice.