Prima Pagina iOS 6 iOS 6 pastreaza atasamentele mesajelor sterse de catre noi

iOS 6 pastreaza atasamentele mesajelor sterse de catre noi

  iMessage-ul companiei Apple este unul dintre cele mai utilizate sistem de mesagerie text, miliarde de mesaje fiind trimise saptamanal prin serverele companiei Apple. Nu doar mesaje text pot fi trimise prin iMessage, ci si poze sau clipuri video, iar in momentul in care stergeti un asemenea atasament, va asteptati ca el sa ramana sters, nu? Ei bine, iOS 6 nu este de aceeasi parere, iar atasamentele sterse de utilizatori raman in continuare in terminale, sunt accesibile fara jailbreak, se transfera in iCloud, dar si in calculatoare prin backup, iar de acolo pot fi usor extrase de catre oricine.

  /var/mobile/Library/SMS/Attachments este folderul in care sunt salvate toate atasamentele primite prin intermediul aplicatiei Messages, si acolo veti vedea inclusiv atasamentele sterse de voi. Daca ati trecut de la o versiune a iOS la alta facand backup-uri si update-uri, e posibil sa gasiti acolo atasamente foarte vechi, insa nu si daca folositi iOS 6.1, deoarece in aceasta versiune a iOS, Apple a rezolvat problema. Versiunile anterioare raman in continuare vulnerabile si o persoana rau intentionata va poate accesa atasamentele daca reuseste sa obtina terminalul vostru, sau acces la un calculator unde aveti un backup.

  Daca aveti jailbreak puteti sterge toate atasamentele din /var/mobile/Library/SMS/Attachments, folosind iFile/iFunbox sau ce doriti voi, insa s-ar putea sa generati probleme de functionalitate ale aplicatiei Messages, sau ale aplicatiilor terte care o influenteaza. Daca nu aveti jailbreak, atunci singura metoda de a scapa de atasamente este de a le sterge dintr-un backup si de a il instala in iDevice.

 • DjFuN

  deja incep problemele la ios 6….foarte multe probleme, multe erori, multe defecte, mai au de lucrat…

 • Bogdan G

  Chiar aseara am descoperit de existenta lor. Ce coincidenta. Din nefericire de cand am iOS6 am in permanenta 1.5 Gb de Others si incerc in disperare sa gasesc sursa acestei memorii ocupate. Am auzit ca o posibilitate ar fi in iTunes_Control folderele cu f00, f01 etc. Le-am sters, insa nici asta nu rezolva problema, plus ca nu mai fuctioneaza melodiile. Am sters Atasamentele de la iMessage si am eliberat 200 de mb, insa mai sunt 1.3 Gb de Others. O sa caut cu iFile peste tot. Sper sa gasesc.

 • Dan D

  Ca sa vezi cum propriul tau telefon iti poate deveni inamic.
  Eu cu dropbox am patit la ultimul update au aparut poze pe care le-am sters demult din dropbox.inseamna ca pozele erau stocate undeva habar nu am unde.

 • Rares

  @Bogdan,din cydia,instaleaza icleaner,mie mi-a odată 4 gb de other memory,încearcal.

 • Bogdan G

  @Rares. L-am incercat. A fost prima chestie pe care am facut-o. Nu a rezolvat nimic. 400mb. E ok, insa nu e destul.
  Eu am cautat peste tot pe internet solutia la problema asta care., aparent o are iOS 6.x. Voi incerca sa o gasesc personal

 • @Bogdan G: PhoneClean

 • radu

  e f bun icleaner..eu am sters si limbile alea multe si inutile si siri si am oprit si ceva servicii. se simte diferenta. daca s-ar mai putea dezinstala si diferite aplicatii din ios ce bine ar fii..ca nu toata lumea are nevoie de acelasi lucru

 • Hybrid

  Cautand ieri din plictiseala prin iFile fisiere am gasit cateva destul de “dubioase” gen /etc/apt/sources.list.d saurik.list scrie:
  “This is the story of a long time ago , a time of myth and legend , when the earth was still young
  The ancient gods were pretty and cruel , and they plagued mankind with suffering and beseiged them with terrors”
  What the…

 • Sorin

  Imi poate spune cineva unde pot gasi fisierul cu pricina pe sistem de operare win7, am la spatiu utilizat 900 mb la mesaje si As vrea sa stiu cum le pot sterge de tot , multumesc