Apple analizeaza ceasurile inca de la inceputul anilor 2000, Jony Ive pregateste iWatch-ul de cativa ani

  Recentele zvonuri privind lansarea unui posibil iWatch produs de catre Apple au scos la iveala o poveste destul de lunga a modului in care Apple a analizat ceasurile de-a lungul anilor. Totul a inceput prin anii 2000 cand Jony Ive a inceput sa fie interesat in ceasurile celor de la Nike, cerand cateva cutii cu zeci de modele ale companiei pentru a le analiza. Totul a mers pana in punctul in care angajatii Apple au fost interesati sa afle materialele din care erau produse ceasurile, Apple investigand chiar si procesul de fabricare ale unor asemenea produse.

Apple design chief Jony Ive has long had an interest in watches. Besides owning many high-end models himself, he had his team visit watch factories and ordered boxes of a sports watch made by Nike in the mid-2000s, said Wilson, who was then Nike’s creative director. Well, he didn’t buy them. We just gave them to them as designer bro deals. He and others in the design group just requested them and we sent them a ton of Nike Presto Digital Bracelets and the aluminum Oregon Series Alti-Compass watches. Was flattered that they were requesting them. Thought they were only personal requests but their materials guy followed up with many questions on the materials and processes. This meshes up with their research in watch manufacturing during that timeframe which has been documented in previous stories.

  Jony Ive este prieten cu unii designeri ai ceasurilor produse de catre Nike, Tim Cook este membru al consiliului director al Nike, in ultimii ani au fost publicate diverse informatii privind interesele celor de la Apple cu privire la posibila dezvoltare a unor asemenea produse, iar cei peste 10 ani de interes isi arata acum roadele. iWatch-ul este in proces de dezvoltare la Apple de foarte mult timp, insa pana recent a fost privit ca un posibil produs revolutionar, iar daca Apple s-ar fi gandit sa il lanseze pe piata in 2012 cu functiile smartwatch-urilor actuale, ar fi avut un succes enorm.

  Apple se gandeste sa produca un iWatch cu ecran curbat ce ar rula iOS-ul din iDevice-uri, s-ar interconecta cu acesta pentru a afisa notificarile din terminale, pentru a ne spune cine ne apeleaza, pentru a afisa alarme, pentru a ne permite sa interactionam cu diverse aplicatii native/terte si nu numai. Recent am aflat ca Apple ar fi interesata sa implementeze inclusiv senzori pentru monitorizarea functiilor vitale, un element extrem de important intr-o perioada in care accesoriile de acest gen sunt tot mai cautate la targurile dedicate terminalelor mobile. Combinand acest lucru cu un ecran generos capabil sa ne afiseze inforamtii despre geolocalizare, plus un pedometru, iar Apple ar putea revolutiona industria imatura a smartwatch-urilor.

  Indiferent daca iWatch-ul va fi lansat in 2013 sau 2014, atat timp cat el va avea functiile populare pe care lumea le cauta, extrem de multe persoane vor fi interesate de el.