Valoarea fluctuanta a actiunilor Apple a generat pierderi de 10 milioane de dolari pentru clientii unui analist american

  Andy Zaky este unul dintre analistii americani care a prezis cat se poate de exact felul in care au evoluat actiunile Apple in ultimii ani, insa in cele cateva luni ale sfarsitului anului 2012 si inceputului acestui an, au fost dezastruoase pentru el si fondul de investitii pentru care lucreaza. In septembrie, cand pretul unei actiuni Apple trecea de valoarea de 700$, el spunea ca pana la sfarsitul anului 2013 pretul actiunilor va ajunge la 1000$ si a recomandat clientilor sai sa investeasca in actiuni.

  Multi dintre ei au facut acest lucru si in total au avut pierderi de 10 milioane de dolari pana la sfarsitul lunii trecute, unul dintre actionari pierzand banii investiti in actiuni detinute inca din anii ’90. In ultimele luni Apple a avut o evolutie negativa pe bursa americana, valoarea capitalizarii bursiere scazand ieri sub 400 de miliarde de dolari pentru prima oara in aproape 2 ani, iar pretul actiunilor va scadea probabil sub valoarea de 400$ in curand. Desi povestea lui Zaky este documentata, ea nu este singura, multe alte fonduri de investitii inregistrand pierderi poate chiar mai mari din cauza fluctuatiei valorii actiunilor companiei.