Iata cum ne pacalesc producatorii de tablete cand cumparam produse cu mult spatiu de stocare

  Dupa cum prea bine stiti deja, in ultimii ani majoritatea producatorilor de terminale mobile s-au grabit sa implementeze ecrane de rezolutie foarte mare in propriile produse. Acest lucru a avut drept efect direct o crestere a dimensiunii aplicatiilor, in special a jocurilor, unele dintre ele ajungand sa ocupe chiar si peste 2 GB de spatiu in terminale. Daca aveti un iPhone cu ecran Retina sau o tableta iPad cu ecran Retina cu 16 GB spatiu de stocare, atunci cu doar 5 jocuri si cateva poze/filme ati ocupat intregul spatiu disponibil pentru voi, iar daca va ganditi de la bun inceput sa cumparat un model cu mult spatiu de stocare, veti plati un pret foarte mare pe diferenta.

  Practic diferenta de pret dintre un mediu de stocare flash de 16 GB si unul de 32 GB este de 6 – 10$, in functie de producator si contract, insa Apple, Google, Sony, Samsung si Amazon cer intre 50€ si peste 100€ de la utilizatori. Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, diferenta dintre o tableta iPad cu 16 si 32 GB spatiu de stocare este de peste 100€, asta in conditiile in care hardware-ul unitatilor este identic, exceptie facand doar mediul de stocare care are un pret de vanzare, la producator, de doar 6 – 10$.

  Din pacate vorbim despre un fenomen aplicat la scara larga de catre toti producatorii importanti, insa in cazul terminalelor Android vorbim si despre o parte buna, acolo carduri micro SD putand fi utilizate pentru a creste spatiul de stocare, iar pretul lor este mult mai mic.