Prima Pagina Amazon Iata cum ne pacalesc producatorii de tablete cand cumparam produse cu mult...

Iata cum ne pacalesc producatorii de tablete cand cumparam produse cu mult spatiu de stocare

  Dupa cum prea bine stiti deja, in ultimii ani majoritatea producatorilor de terminale mobile s-au grabit sa implementeze ecrane de rezolutie foarte mare in propriile produse. Acest lucru a avut drept efect direct o crestere a dimensiunii aplicatiilor, in special a jocurilor, unele dintre ele ajungand sa ocupe chiar si peste 2 GB de spatiu in terminale. Daca aveti un iPhone cu ecran Retina sau o tableta iPad cu ecran Retina cu 16 GB spatiu de stocare, atunci cu doar 5 jocuri si cateva poze/filme ati ocupat intregul spatiu disponibil pentru voi, iar daca va ganditi de la bun inceput sa cumparat un model cu mult spatiu de stocare, veti plati un pret foarte mare pe diferenta.

  Practic diferenta de pret dintre un mediu de stocare flash de 16 GB si unul de 32 GB este de 6 – 10$, in functie de producator si contract, insa Apple, Google, Sony, Samsung si Amazon cer intre 50€ si peste 100€ de la utilizatori. Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, diferenta dintre o tableta iPad cu 16 si 32 GB spatiu de stocare este de peste 100€, asta in conditiile in care hardware-ul unitatilor este identic, exceptie facand doar mediul de stocare care are un pret de vanzare, la producator, de doar 6 – 10$.

  Din pacate vorbim despre un fenomen aplicat la scara larga de catre toti producatorii importanti, insa in cazul terminalelor Android vorbim si despre o parte buna, acolo carduri micro SD putand fi utilizate pentru a creste spatiul de stocare, iar pretul lor este mult mai mic.

 • Nicos

  UE unde esti sa opresti asta?

 • Boby67

  Cum am mai spus si altadata,cei de la Apple sunt nesimtiti! Daca cumperi un terminal cu 16gb, o sa constati ca ai real doar 13gb! Macar la android poti extinde capacitatea de stocare cu un card de memorie care nu costa foarte mult .

 • Catamorariu

  Fara exceptie, am cumparat cea mai mica capacitate. La toate idevice-urile!

 • vali

  Androidul castiga teren cel putin in ultima perioada de cand a devenit mai stabil,specific ca detin un Iphone 5 si un Huawei p6 .

 • Doc

  Vali, ne concentram un pic pe subiect? Altfel, cum e vremea?

 • Catamorariu

  Am vandut singurul Android cumparat vreodata, Galaxy S4, pentru a lua Air. Fratilor, ce bine e acasa! IOS 5 ani, Android…2 luni!

 • alphred

  e misto ca la sony 379 lire+ 60 lire= 429 lire. mama ei de geografie.

 • Mai gresesc oamenii, nu e important asta, e importanta diferenta de pret.

 • delirium

  asa ca ar merita si verificate preturile… cam mare greseala

 • anunt4you

  E bine la android dar tot nu poti instala jocurile sau aplicatiile mari pe cardul de memorie fara root sau altele, si intradevar androidul este mult mai stabil cel putin la Xperia tablet Z, le detin pe ambele, iPad 3 64Gb si sincer sa fiu este peste iPad.Nu am asteptam la asa ceva de la android.

 • serioja

  Asta era valabila de la iPad 2 …. tu pe ce lume traiesti?

  Ti-ai luat retina si te-ai trezit sa discuti?