Prima Pagina 4G Acoperire 4G Vodafone in Romania – viteza de internet si locatii

Acoperire 4G Vodafone in Romania – viteza de internet si locatii

  Exact precum Orange si Cosmote, Vodafone a anuntat saptamana trecuta extinderea acoperirii 4G in Romania. Vodafone acopera cu o retea 4G doar 10 orase din Romania, conform informatiilor proprii, oferind viteze de navigare pe internet de pana la 150 Mbps si viteze de upload de pana la 50 Mbps. Desi acum nu are acoperire 4G extinsa in Romania, Vodafone promite ca pana la finalul lunii martie a anului 2015 sa acopere 70% din populatia urbana, cu 3% mai putin decat acoperirea Orange din momentul de fata.

  Practic Vodafone are acum o acoperire 4G in Romania mai mica decat a Cosmote-ului, Orange Romania avand in momentul de fata cea mai extinsa retea 4G din Romania. Partea buna la Vodafone este ca puteti cumpara iPhone decodat chiar si la abonament. Rețeaua 4G Vodafone acoperă un număr total de 10 orașe mari ale țării, cu viteze de până la 100 Mbps:

 1. Arad – 90,3%
 2. Bacău – 98,5%
 3. Brașov – 98,5%
 4. București – 89%
 5. Cluj – 97,7%
 6. Constanța – 58,2%
 7. Craiova – 99,9%
 8. Galați – 83,1%
 9. Iași – 95,6%
 10. Timișoara – 89,8%

Vodafone Romania creste semnificativ viteza 4G si acoperirea retelei 4G, in 2014

 • Vodafone ridica viteza 4G la 150 Mbps si testeaza deja viteza de 300 Mbps
 • In acest an fiscal, Vodafone va extinde reteaua 4G la 70% din populatia urbana

Bucuresti, 31 martie, 2014 – Vodafone, cea mai performanta retea de date din Romania, anunta investitii accelerate pentru cresterea vitezei 4G si a acoperirii retelei 4G, pentru anul 2014.

In cateva zile, Vodafone va ridica viteza 4G de la 100 Mbps, pana la 150 Mbps, la nivel national, dezvoltare posibila odata cu utilizarea licentelor in noul spectru radio. Urmatorul prag de viteza, de 300 Mbps, este deja testat in reteaua Vodafone si va fi disponibil clientilor in cursul anului.

In noul an fiscal (aprilie 2014 – martie 2015), Vodafone va creste numarul de site-uri 4G, cu scopul de a acoperi 70% din populatia urbana, pana in Martie 2015. De asemenea, pana in Martie 2016, 100% din populatia urbana va avea acces la acoperirea retelei 4G.

“Din august 2013, am inregistrat o crestere puternica a traficului 4G in reteaua noastra. De asemenea, numarul terminalelor compatibile 4G si numarul clientilor care utilizeaza simultan reteaua 4G au crescut semnificativ, in ultimele sase luni. Modelul nostru de business se bazeaza pe investitii accelerate, in zonele care inregistreaza crestere. Din acest motiv, am decis sa ne indreptam catre urmatorul nivel al dezvoltarilor 4G, in ce priveste viteza si acoperirea retelei. Am inceput deja sa testam viteza de 300 Mbps in reteaua noastra, iar aceasta va fi disponibila clientilor nostri in cursul anului”, a declarat Giovanni Chiarelli, Interim CEO Vodafone Romania si CTO Vodafone Romania.

La inceputul acestui an, Vodafone Romania a anuntat investitii suplimentare de 55 de milioane de Euro in retea si in magazine, pentru urmatorii doi ani, alocate prin programul global “Spring”, care accelereaza investitiile tehnologice pentru operatiunile Vodafone.

 • Pingback: Unde am acoperire 4G Orange in Romania? Ce viteza de navigare am? | iDevice.ro()

 • Pingback: Unde am acoperire 4G Cosmote in Romania? | iDevice.ro()

 • bobby_iacob2005

  sunt 10 orase pentru Vodafone, nu 9

 • Corect, 10.

 • NICEGUY

  Ce tot vorbesti prostii eu am 4G la vodafone de 1 an de zile si ne povestesti de orange ca are acoperiere buna??? La ora actuala toti spun ca vodafone are acoperirea ceea mai buna pe 4G

 • Inainte sa o iei pe campie, compara acoperirea actuala, nu pr aia deanul trecut

 • Adrian

  Da asa este si mie mi se pare ca Vodafone are cea mai buna acoperire cel putin in Bucuresti, am facut speed test cu 2 iphone 5 in zona Unirii, cel pe vodafone am obtinut 74,07 Mbs download si 24,79 upload iar pe orange nu a trecut de 35 Mbs download, pacat ca nu se pot atasa poze pentru ca am facut print screen.

 • Viteza mare nu inseamna acoperire mare, orange limiteaza viteza la 30
  Mpbs pt unele abonamente.

 • Adrian

  Ai dreptate dar abonamentul testat de la vodafone este red 45 cu viteza maxima de 75 Mbs si am obtinut 74,07 parerea mea e ca e destul de ok 4g de la vodafone si fara atat de multa reclama.

 • Merge, dar aici era vorba de acoperire, care nu e nici pe departe aceeasi.

 • Bobby

  Sunt povesti astea cu 89% acoperire 4G in bucuresti. Am abonament 4g la vodafone si pot sa zic clar ca au semnal 4g doar pe marile bulevarde si in centru. Daca intri pe stradute, printre blocuri, in blocuri putem uita de 4G. Eu in casa nici macar 3G nu am ce sa mai zic de 4G. Noroc ca am wifi.

 • Serios? Eu am 4G si in casa la Orange, si merge pana pe la 3 liniute, vreo 30 Mbps, deci mai mult decat bun.

 • cinev

  Vodafone e cea mai buna in București.
  Daca vii in Moldova, Orange are acoperirea mai buna.

 • Pingback: 1 GB trafic internet 4G gratuit de la Orange | iDevice.ro()

 • gigi

  Va invit la Brasov unde cica e acoperire peste 90%
  De unde, nu prinzi 4G nicaieri. Daca imi spuneti unde e acoperire 4G in Brasov, merg sa testez personal in jumate de ora.
  Vodafone – supernet sa-ti bagi banii la cec. Supernet da nu prea.