UPDATE: – 1GB internet 4G gratuit de la Orange pentru 3 luni de zile

  In cursul serii trecute v-am spus ca Orange ofera 1GB internet 4G gratuit timp de 3 luni de zile tuturor abonatilor care au terminale mobile compatibile 4G folosite cu abonamentul pe care il platesc lunar. Astazi completez acele informatii cu faptul ca traficul de internet va fi alocat in cateva transe de catre operator abonatilor din regiunile in care exista acoperire 4G, traficul urmand a fi disponibil impreuna cu cel standard din abonamentul vostru, insa deocamdata nu stiu daca el va fi consumat inaintea celui din abonament, sau dupa el.

  Accestul la reteaua 4G ar trebui sa se faca fara restrictii in ceea ce priveste viteza, iar traficul de internet va fi disponibil doar dupa primirea unui SMS de confirmare din partea operatorului. Un reprezentant al Orange Romania spunea saptamana trecuta ca in retea exista 200.000 de terminale compatibile cu reteaua 4G, insa probabil doar o parte dintre ele sunt utilizate cu abonamente. Acestea fiind spuse, e posibil ca la serviciul de relatii cu clientii sa nu existe informatiile acestea si nu stiu deocamdata cand va incepe procesul de alocare al traficului.

  Detalii despre acoperirea 4G in Romania pentru toti cei trei operatori gasiti aici: Orange, Cosmote, Vodafone, iar aici puteti afla in ce conditii va puteti conecta la retea.

UPDATE: Pentru a va clarifica toate intrebarile, cei de la Orange au fost draguti si au trimis urmatoarele clarificari.

Orice client care are un smartphone 4G si se afla in aria de acoperire 4G poate solicita prin apel la 411, 408, Orange shop sau vizita la Orange store activarea optiunii prin care poate testa gratuit timp de 3 luni (+ prorata) serviciile 4G. Optiunea include 1GB trafic de internet la viteze 4G, trafic care se aloca la inceputul fiecarei luni de facturare. Pana la prima data de facturare, traficul de 1GB se aloca proratat, in functie de numarul de zile ramase, la fel ca la orice optiune. De la prima data de facturare clientii mai au 3 luni pentru a testa serviciile 4G fara costuri. Optiunea are Cost Control, iar dupa terminarea traficului de 1GB nu se inregistreaza cost suplimentar. Daca pe contul respectiv exista trafic de internet provenit din abonament sau o alta optiune activata, traficul de 1GB din optiunea pentru testarea 4G este primul care se consuma.

La terminarea celor 3 luni de gratuitate (si a perioadei de prorata, cuprinsa de la activarea optiunii pana la prima data de facturare) optiunea se va dezactiva. Clientii care doresc in continuare acces la internet la viteze 4G isi pot activa o optiune platita sau isi pot alege un abonament sau o optiune cu acces 4G.