UPDATE: – 1GB internet 4G gratuit de la Orange pentru 3 luni de zile

  In cursul serii trecute v-am spus ca Orange ofera 1GB internet 4G gratuit timp de 3 luni de zile tuturor abonatilor care au terminale mobile compatibile 4G folosite cu abonamentul pe care il platesc lunar. Astazi completez acele informatii cu faptul ca traficul de internet va fi alocat in cateva transe de catre operator abonatilor din regiunile in care exista acoperire 4G, traficul urmand a fi disponibil impreuna cu cel standard din abonamentul vostru, insa deocamdata nu stiu daca el va fi consumat inaintea celui din abonament, sau dupa el.

  Accestul la reteaua 4G ar trebui sa se faca fara restrictii in ceea ce priveste viteza, iar traficul de internet va fi disponibil doar dupa primirea unui SMS de confirmare din partea operatorului. Un reprezentant al Orange Romania spunea saptamana trecuta ca in retea exista 200.000 de terminale compatibile cu reteaua 4G, insa probabil doar o parte dintre ele sunt utilizate cu abonamente. Acestea fiind spuse, e posibil ca la serviciul de relatii cu clientii sa nu existe informatiile acestea si nu stiu deocamdata cand va incepe procesul de alocare al traficului.

  Detalii despre acoperirea 4G in Romania pentru toti cei trei operatori gasiti aici: Orange, Cosmote, Vodafone, iar aici puteti afla in ce conditii va puteti conecta la retea.

UPDATE: Pentru a va clarifica toate intrebarile, cei de la Orange au fost draguti si au trimis urmatoarele clarificari.

Orice client care are un smartphone 4G si se afla in aria de acoperire 4G poate solicita prin apel la 411, 408, Orange shop sau vizita la Orange store activarea optiunii prin care poate testa gratuit timp de 3 luni (+ prorata) serviciile 4G. Optiunea include 1GB trafic de internet la viteze 4G, trafic care se aloca la inceputul fiecarei luni de facturare. Pana la prima data de facturare, traficul de 1GB se aloca proratat, in functie de numarul de zile ramase, la fel ca la orice optiune. De la prima data de facturare clientii mai au 3 luni pentru a testa serviciile 4G fara costuri. Optiunea are Cost Control, iar dupa terminarea traficului de 1GB nu se inregistreaza cost suplimentar. Daca pe contul respectiv exista trafic de internet provenit din abonament sau o alta optiune activata, traficul de 1GB din optiunea pentru testarea 4G este primul care se consuma.

La terminarea celor 3 luni de gratuitate (si a perioadei de prorata, cuprinsa de la activarea optiunii pana la prima data de facturare) optiunea se va dezactiva. Clientii care doresc in continuare acces la internet la viteze 4G isi pot activa o optiune platita sau isi pot alege un abonament sau o optiune cu acces 4G.

34 COMENTARII

 1. acum am ieșit din orange shop timișoara, nu știau nimic de o astfel de ofertă, mai mult decât atât nici măcar cei de la serviciu clienți nu știau absolut nimic

 2. sa înțeleg ca vor primii Abonații care locuiesc numai in regiunile cu 4g si atât? pentru ca in articol asa se intelege

 3. da, sunati la 408 pentru activarea optiunii, cei de la 411 sunt in aer. optiunea se dezactiveaza automat dupa 90 de zile si se primeste mesaj de confirmare, daca se doreste reactivarea optiunii dupa terminarea perioadei promotionale, optiunea costa 9 euro

 4. Am 10 giga pe luna inclus la 16€,plus happy night(noaptea intre orele 24-07) am net 4 G moca,ma doare-n cot de 1 giga ala al lor,daca aveam pe tel 1 giga nu ma durea,dar asa… Am ab de voce la Vdf(fara 4G) si net de la Orange(din cauza ca doar la ei am gasit iPad Air la ab). Uite asa au pierdut Vdf un client in plus,nu ca nu m-ar fi sunat de la fidelitate de nu stiu câte ori sa-mi bage pe gât ba un laptop nasparlit,ba o tableta pe Android. Le-am zis sa ma sune cand au in oferta iPad,liniste totala de atunci….

 5. Salut.
  Ma poate lamuri si pe mine cineva?
  Am sunat acuma la 408 (orange) si o domnisioara mi-a spus ca serviciul 4g se poate activa numai pentru iphone 5s model A142(7) sau (9) nu mai stiu exact ultima cifra spusa de ea.
  Eu am A1457, cumparat din Anglia, si din cate stiu, acelasi model este vandut si in RO.
  Imi poate confirma cineva?

 6. @Mircea M: Cred ca ea a inteles ca ai iPhone 5, doar ala e in model A1429. Eu am iPhone 5S A1457 si duduie reteaua 4G pe el. Zi-i ca a zis zaone de la iDevice.ro sa-si actualizeze cunostintele despre modelele de iPhone-uri.

 7. Mda…se pare ca domnisoarele nu se pricep prea bine.
  A1429 e modelulul pentru iPhone 5, nu 5s.
  Sper totusi sa mearga 4g-ul mai bine decat se pricep domnisoarele sa il “vanda”!

 8. Azi mi-am activat si eu optiunea la 411 si am fost la orange shop sa-mi schimb si simul dar se pare ca pe iphone 5 nu merge, cel putin momentan. O angajata de la orange are de ieri bagat sim in telefonul iphone 5 si lipsa 4g dar langa ea un altul cu 5s avea semnal full. Se pare ca doar cei cu 5s beneficiaza de viteza pe cand restul vom beneficia de internet gratis adica 1 giga lunar la viteze 4g si apoi scade la 128 kilo fara cost suplimentar

 9. Sunt din Craiova. Am fost la orange shop si ieri mi-au dat un usim după care a durat activarea peste o ora si nu merge 4G. Azi am sunat la 408 si mi-a explicat o fatuca, ca numai outdoor este 4g . Dar nici așa nu merge. Am un Pantera 31 de 1 an si 1/2. Am un iPhone 2 cu a1429 cumpărat de la orange. Vreun sfat???

 10. revin. am fost la orange shop. aia nici nu stia ce vreau. am pus-o sa sune. dupa vreo 10 min a reusit. merge perfect internet 4G pe iphone 5 A1429. ms

 11. Celor care nu le intră semnalul 4G, încercați resetarea tuturor configurărilor, la mine doar așa a mers pe i5s A1457

 12. Acum mi.am activat si eu optiuna de testare pt 4G sunand la 408 timp de 3 luni orange iti ofera 1gb de internet 4G la viteza de pana la 150 Mbs dupa aceasta perioada se dezactiveaza singura iar daca vrei sa pastrezi optiunea trebuie sa ii anunti si costa 9 euro.