Prima Pagina A8 iPhone 6 si iPhone 6 Plus – chip A8 ce administreaza energia...

iPhone 6 si iPhone 6 Plus – chip A8 ce administreaza energia mai eficient si se incalzeste mai putin

  Prezentand componentele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, compania Apple a pus accent pe noul chip A8, care administreaza energia mai eficient si se incalzeste mai putin in timpul utilizarii. Incepem cu eficienta energetica, Apple sustinand ca noul sau chip A8 consuma cu pana la 50% mai putina energie decat chip-ul A7, iar acest lucru este resimtit intr-o anumita masura in autonomia bateriei superioara oferita de catre iPhone 6 si iPhone 6 Plus pentru utilizatori.

  Aceasta reducere a consumului de energie pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus a ajutat inginerii companiei Apple sa permita utilizarea procesorului noului chip A8 la frecventa maxima pentru perioade lungi de timp fara ca el sa se supraincalzeasca. Apple sustine ca procesoarele terminalelor competitoare functioneaza la frecventa maxima timp de aproximativ 3 minute, dupa care aceasta este redusa pentru a evita supraincalzirea excesiva a componentei.

  Noul chip A8 din iPhone 6 si iPhone 6 Plus poate functiona peste 20 de minute la frecventa maxima fara a se supraincalzi excesiv in timpul utilizarii, oferind performante net superioare in timpul utilizarii aplicatiilor. In grafic diferenta este majora in ceea ce priveste performantele si ramane sa ne convingem daca tot ceea ce prezinta Apple aici este adevarat sau nu.

 • Bogdan

  Urmatoarea generatie de procesoare pentru Apple va fi produsa de Samsung. Dureros, dar asta cred ca spune multe!

 • Stii cine le-a făcut pe cele de pana acum?

 • ionut

  Samsung

 • viorelgn

  Samsung.

 • Eugen

  Samsung

 • A.S.C™

  Daca nu s-ar mai incalzi asa tare cand le folosesti pe 3g, 4g ce bine ar fi.

 • radu

  technologia de fabricatie de 20nm cred ca e principalul factor pt un consum mai redus si incalzire mai mica ….si asta cu alte telefoane ca dupa un anumit timp scad in frecventa sa previna supraincalzirea cred ca are ceva adevar …la S4 al meu dupa 10-15 min de jucat pe el incepe sa se miste sacadat dar credeam ca e din cauza reclamelor infinite care apar pe display dar acum tind sa cred ca e din cauza calduri procesorului…@A.S.C incearca sa folosesti telefonu ca hotspot sa vezi atunci cum frige cand downloadeaza cineva prin telefonu tau

 • amfetamin

  Daca consuma cu 50% mai putina energie ca si cum placa video e cu pana la 50% mai rapida,cand defapt e doar cu 5%,e clar!
  https://www.idevice.ro/2014/09/12/iphone-6-primul-benchmark-dezvaluie-un-spor-de-performante-minor-fata-de-iphone-5s/

 • amfetamin

  iPhone 6,varianta Unguru Bulan! :-))
  http://youtu.be/Eob_qjOxOD0

 • KlaudiNhO

  Era la un moment dat parca TSMC

 • KlaudiNhO

  ARM alt producator

 • sorin

  Cred ca este acelasi chip A7 , doar fabricat pe 20nm . Performanta nu a crescut decat minimal – si aia datorita cresterii frecventei de lucru .Poate acum o sa fie in stare sa ruleze la frecventa maxima , pt ca A7 nu a fost din cauza supraincalzirii si a consumului f mare de current .