iPhone 6 si iPhone 6 Plus – chip A8 ce administreaza energia mai eficient si se incalzeste mai putin

  Prezentand componentele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, compania Apple a pus accent pe noul chip A8, care administreaza energia mai eficient si se incalzeste mai putin in timpul utilizarii. Incepem cu eficienta energetica, Apple sustinand ca noul sau chip A8 consuma cu pana la 50% mai putina energie decat chip-ul A7, iar acest lucru este resimtit intr-o anumita masura in autonomia bateriei superioara oferita de catre iPhone 6 si iPhone 6 Plus pentru utilizatori.

  Aceasta reducere a consumului de energie pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus a ajutat inginerii companiei Apple sa permita utilizarea procesorului noului chip A8 la frecventa maxima pentru perioade lungi de timp fara ca el sa se supraincalzeasca. Apple sustine ca procesoarele terminalelor competitoare functioneaza la frecventa maxima timp de aproximativ 3 minute, dupa care aceasta este redusa pentru a evita supraincalzirea excesiva a componentei.

  Noul chip A8 din iPhone 6 si iPhone 6 Plus poate functiona peste 20 de minute la frecventa maxima fara a se supraincalzi excesiv in timpul utilizarii, oferind performante net superioare in timpul utilizarii aplicatiilor. In grafic diferenta este majora in ceea ce priveste performantele si ramane sa ne convingem daca tot ceea ce prezinta Apple aici este adevarat sau nu.