Apple Watch a fost inspirat din design-ul iPod Nano 6G

  Apple Watch este primul proiect dezvoltat exclusiv sub comanda lui Tim Cook timp de 3 ani de zile in Cupertino, iar astazi aflam si ce anume a inspirat echipa de designeri ai Apple sa-i conceapa design-ul. Conform unor surse din cadrul companiei americane, iPod Nano 6G a fost sursa de inspiratie a echipei lui Jony Ive, Apple imbunatatind design-ul micutului iPod si adaugand restul componentelor care fac din Apple Watch un smartwatch atat de interesant.

The watch, according to a former Apple designer, had its origin with a tiny iPod Nano Touch, introduced in 2010… The iPod heritage, however, gave way to a more iPhone-style concept. ‘And it’s very hard to make big things small,’ said the former Apple designer, who asked not to be named because he still has business contacts with the company. ‘This feels more like it was designed by committee.”

  Mai mult decat atat, se pare ca echipa care a conceput design-ul a avut intaietate in luarea deciziilor in fata echipei care produce hardware-ul, aceasta fiind una dintre problemele care sta la baza autonomiei scazute a Apple Watch. Avand in vedere ca Apple Watch se afla in continuare in proces de dezvoltare, foarte multe aspecte ale sale se pot schimba in lunile urmatoare, asa ca ramane de vazut ce are Apple in gand pentru unul dintre cele mai interesante smartwatch-uri de pana acum.