iOS 8 – ce probleme ai intampinat dupa instalare ?

  Disponibil de peste 24 de ore, iOS 8 a fost deja instalat de o multitudine de posesori de iDevice-uri, rata de adoptie pentru aceasta versiune a sistemului de operare fiind mai mica decat cea pentru iOS 7. Din pacate iOS 8 a generat diverse probleme pentru utilizatorii care si-au facut curajul de a il instala, astfel ca de la incompatibilitatea unor aplicatii din App Store si pana la probleme cu functiile standar ale iDevice-urilor, diverse plangeri au aparut pe internet.

  Din momentul instalarii iOS 8 GM, aceasta fiind practic versiunea finala a iOS 8, pe iPhone 5S am scapat de problemele generate de versiunea beta, exceptie facand aplicatiile incompatibile. Partea buna este ca si autonomia a crescut in utilizarea de zi cu zi si per total sunt multumit de ceea ce a realizat Apple in ceea ce priveste performantele si stabilitatea sistemului de operare, dar desigur ca aceasta este doar parerea mea.

  Voi ce probleme ati avut dupa instalarea iOS 8 ? Daca ati gasit si o rezolvare pentru ele, va rog sa o mentionati in comentarii pentru a ajuta si alti posesori de iDevice-uri sa si le rezolve pe ale lor.

127 COMENTARII

  1. In afara de Lag in deschidere si accesare aplicatii nu prea sunt prea sunt probleme pe iphone 5. Autonomie inca nu am vazut nimic intrucat nu am apucat sa fac mare lucru pe el. Am Iphone 5.

  2. Mie mie se pare ca merge puțin cam greu pr iPhone 5. Puțin cam laggy. Dar foarte puțin. Sper sa se rezolve in 8.1. Așa făcea si 7 la început..

  3. Pe Iphone 5:
    1. Totul merge mai lent
    2. Deseori, cand apas o singura data pe butonul home, imi deschide meniul de schimbare a aplicatiilor, ca si cum as apasa de doua ori
    3. Durata bateriei sensibil mai mica
    E evident ca Apple are politica de a incapacita terminalele mai vechi cu fiecare versiune de soft mai noua. Insa, pentru prima oara de la IOS 3 incoace, IOS 8 aduce mult prea putine lucruri noi sau interesante pentru a stimula utilizatorii sa-l foloseasca, fapt ce reiese si din rata mica de adoptie.
    Sfatul meu: nu merita trecerea de la IOS 7

  4. Pai app store pornește mai greu ceea ce e foarte deranjant (ipad air) in rest totul ok si știe cineva când apare icloud drive ??

  5. salut! la fel ca Bogdan am intampinat aceiasi problema…mie nu imi apare microfonul langa space! zaone te rog sa ne ajuti daca sti. mersi … am un 4s si merge binisor dar nu prea multumit

  6. Salut, am iPhone 5 si odată instalat am iOS 8 am sesizat ca bateria pare a avea o durata de viața mai lunga. Precizez ca am instalat azi in jurul orei 15 si de atunci sunt “la butoane”! Am pornit wireless-ul si bluetooth-ul in paralel si sunt abia la 64%baterie(in condițiile in care pe iOS7.1 cu aceleași setări pornite, in cam 3 ore nu mai aveam baterie).
    Legat de partea cu minus pot zice ca la pornire a fost nevoie sa il reaprind de 3ori. In rest ma declar mulțumit de ceea ce am reușit sa descopăr pana acum. Bravo Apple!

  7. Iphone 5s
    Autonomia bateriei este mult mai buna,se misca mai bine.
    Am o singura problema si nu stiu de ce?!La aplicatia messenger facebook nu ma lasa sa activez locatia dar nu stiu de ce,m-am uitat in setari ai degeaba?!

  8. setarile si anumite meniuri precum si safari cand pornesc au un mic delay, dar nu sparator; mai exact apare un ecran alb si apoi apare continutul “paginii”, dar nu e grav. Per ansamblu ios 8 imi place, nu ma mai complic cu downgrade-uri. ps: de curiozitate, ce extensie are fisierul de backup facut de itunes?

  9. Iphone 5s

    Curiozitatea m-a facut sa instalez i acum sunt plin de draci… nu mai merge nimic cum trebuie, se reseteaza, yahoo nefunctional, functia audio la mesaje nefunctionala, bateria se descarca mai repede, iar “Sanatate” nici la buda nu ma lasa sa ma duc ca el imi numara pasii chiar daca il las pe birou cred….

  10. @vinchi
    E ok pe I5. Marea surpriza e autonomia! Am 5h 51m si mai am 11% cu 29% utilizare telefon, si 19% mail …poate calculează altfel autonomia in iOS 8

  11. Pe iphone 4s merge destul de greu, bateria zboara rapid, se incalzeste fara a rula cine stie ce aplicatii, ci pur si simplu navigand prin meniu/ setari, lag in deschiderea oricarei aplicatii, a notification center. Este cu 1-2 secunde mai laggy decat ios7. Personal dau dreptate celor care spun ca sunt putine lucrurile noi si nu asa de spectaculoase. Personal am revenit pe ios 7 considerand ca ios 8 merge prea greu pe 4S. Depinde de ce pretentii aveti de la el, eu vreau fluiditate.

  12. iPhoto nu functioneaza , Facebook se bloca a trebuit sa șterg aplicatia si sa o instalez din nou , la autonomie nu am fost atent dar oricum am stat pe el mai mult ca si deobicei , si o parere personală upgrade-ul la ios8 a fost cel mai lung (lent ) de pana acum …. Dar am inteles ca este si cel mai mare 1,1-1,3 gb …. Si cu spațiu necesar de manevra de pana la 6 gb , ma felicit ca am de unde … Pe viitor de ținut cont la astfel de detalii…

  13. Am facut downgrade la 7.1.2 dupa un 5S, mai trebuie slefuit putin ! Pe 5s se comporta ca si cu ios-ul lui “original” doar ca mai are unele scapari, plus ca e sugativa la baterie… in rest e foarte ok, ba chiar am ramas uimit de felul cum ruleaza.Sunt sigur ca viitorul update va rezolva multe din aceste probleme, deci … keep calm !

  14. Iphone 5 parca merge bine fara probleme facebook-ul cam greu il incarca nu am atras atrntia la safari, bateria cam se duce repejor, in general merge mai greu ios asa ca eu am sa revin la IOS 7 inapoi dar functiile noi sunt interesante la ios8.

  15. Sant multumit, autonomie buna, fara crash.uri, o singura problema insa: s-a intamplat odata sa nu pot raspunde unui apel, touch-ul nu asculta nicio comanda. Am dat cred ca 15 swype.uri si nimic.

  16. Imi voi cere scuze fata de cei pe care ii va deranja comentariul meu:
    -faptul ca intra “mai greu” in apel pare a fi o intrare smooth
    -autonomia bateriei este mai buna
    -am regasit mai multe avantaje decat dezavantaje
    -tastatura are raspuns mai bun
    Per total mi se pare mai ok decat iOS 7.1.2
    Am intampinat si eu problema la facebook dar a venit update-ul care se pare ca a rezolvat problema.
    Pentru cei ce folosesc Yahoo Mail nu ma pot pronunta pentru ca folosesc mailul predefinit care, dupa parerea mea face treaba mai buna decat cel de la Yahoo.
    Sunt multumit de iOS 8.
    Cei care au gevey sau mai stiu eu ce prostii prin telefon nu cred ca au ce sa comenteze.
    Mi se pare normal ca un terminal ce foloseste improvizatii sa nu functioneze in parametrii normali.App, folosesc Iphone 5

  17. @Mimi : Ți-a stricat iOS 8 butonul ? :))))))
    Am impresia ca “am o scurgere la baterie” și mai exista un delay cam de 0,5secunde la revenirea în meniu, raman contactele favorite/recente în partea de sus a ecranului. În rest, merge bine și pe 5s și pe ipad air.

  18. Eu am folosit doar 10 minute pe 4S ios 8 dupa ce am stat 2 ore sa se descarce si sa se instaleze.Am revenit la 7.1.2 pt ca era de nesuportat.Imediat ce am revenit la 7.1.2 ecranul a inceput sa pâlpâie,dar vad ca si-a revenit peste noapte.Poate o sa revin la ios 8 cand o sa apara 8.1

  19. iPhone 5S IOS8:
    Autonomie mult mai scazuta
    – pe ios 7.1.2 plecam cu el la serviciu la 100% si il mai incarcam seara orele 20:00-21:00 (mentionez: fb, imess, whatsapp, tango, yt, luminozitate ecran ridicata); azi, cu ios8, este la a doua tura de incarcare si mai am 42%
    Problema cu appstoreul, se misca greoi
    Delay cand raspund la tel de 1 sec
    S-a blocat (lucru pe care pe ios7 nu l-am patit, daca bine retin, niciodata) si fara un hardrestart nu-l mai puteam folosi
    Plus aplicatiile care nu sunt optimizate pt noul ios (bine, asta e chestiune de timp)
    Sper ca 8.0.1 sa fie solutia salvatoare.
    Concluzie: regret ca am facut acest update 🙂

  20. Pot face OTA update la un iphone 5c ios 7.1.2 daca are find my iphone activ? Contul de icloud este al fostului proprietar si nu stiu parola… O sa mi ceara activare dupa acest OTA update?…

  21. Pe ip5 e ok, autonomia pare ceva mai buna. Sunt insa multe aplicatii care nu mai functioneaza, in special pentru mine MyBrd Mobile. FB se misca foaarte greu, dureaza mult pana se incarca.

  22. iCloud e varza, nu sincronizeaza pozele, iDrive deasemeni o prostie care nu prea functioneaza, in rest…durata bateriei aproape dublu (iPhone 5s)

  23. Detin un iphone 5 si astazi i-am facut update la iOS8 . Nu imi apare microfonul la mesaje sa pot trimite mesaje audio, nu apare microfonul la notite .. se misca putin greut cel putin pe facebook, facebook-ul se deruleaza in realuare… nu mai functioneaza asa bine.

  24. Cei care nu vad difuzorul la tastatura sa dea drumul la siri.
    Eu am alta problema, am pus IOS 8 pe un ipad 2 in care am un sim de digi si imi scrie “Niciun serviciu”. Daca il restartez isi revine pentru un timp, dupa care problema revine.
    A mai patit cineva asa ceva ?
    Multumesc.

  25. Daca selectez un mesaj si vreau sa il sterg nu pot.. Cateodata se blocheaza si tastatura cand e ascunsa si dau sa o ridic nu pot… Bara de notificari nu merge glisata tot timpul.. Precizez ca detin un iphone 5

  26. Am instalat ios8 pe ip5 si merge bine. Facebook-ul merge extrem de rau iar la youtube bara de cautare intra sub scrisul din bara de sus.

  27. Am si eu problema cu apasarea home button o singura data si practic este apasat de 2 ori ducandu ma in meniul de aplicatii.iar pe langa asta youtube este foarte prost optimizat deocamdata meniul intrand in baterie si semnal..asta pe iphone 4s sa specific.si am mai patit sa primesc un sms mult prea tarziu dupa ce a foat trimis..gen dupa deabia 10 min..ceea ce nu e ok..per total intradevar nu este atat de fluid ca ios 7 pe iphone 4s..dar sunt convins ca 8.1 o sa fie o schimbare frumoasa.cat despre noutatile aduse din preferatele mele:raspunderea rapida a mesajelor iar vremea este vizibil o sapt ceea ce e foarte tare:d

  28. iPad Mini merge super, nici o problema, am sim de la digi si nu am intampinat pana acum nici o problema. Sunt f multumit de versiunea asta.

  29. Eu nu pot sa dau agree la terms and conditions la iCloud si nu imi mai funtioneaza.
    Eroarea suna in felul urmator: “Unable to connect to server.”.

  30. Eu nu am probleme cu Youtube, sau altele de genu, pe 5S, totul este ok, imi merg toate aplicatiile. Singura problema este ca a disparut Hotspot, sunt pe Wind Italia.

  31. In setari, apoi configurari APN, la rubrica “Hotspot Personal” scrieti orice la “Nume Utilizator” si “parola”, iesiti din setari si “Hotspot Personal” va apare inedit acolo unde-i e locul 🙂 Probat pe Iphone si Ipad

  32. Hello
    5s-> spotlight alb negru
    Volumul din Music App se aude incet dupa ce pun pauza..trebuie sa derulez inapoi ca sa revina la volumul stabilit de mine.
    Youtube la fel ca la voi ..se ascunde sub bara..
    Se mai inchid applicatii cand le deschid..
    In rest oke..

  33. Pentru cine are probleme , sa va spun cum am procedat eu :

    1 – incarcat bateria pina la 100%.

    2 – salvat contacte , poze si documente fara back up.

    3 – resetare aparat cu stergere continut si configurari.

    4 – conectare la pc si update prin iTunes , configurare ca iPhone nou.

    5 – incarcat inapoi in aparat poze , contacte si documente.

    6 – instalat aplicatii si jocuri manual.

    Probleme de functionalitate ale aparatului = 0.
    Bineinteles ca unele aplicatii au probleme minore pina primesc update pt compatibilitate cu ios 8.

    Asa am procedat mereu numai la trecerea la un ios nou.

    La update uri gen 8.1 de ex. le am facut din aparat direct.

    iPhone 5S.

    Sper ca am fost de ajutor.

  34. nu reușesc sa scap de Vibrație atunci când primesc un email nou :(( chiar dacă am dezactivat notificările , vibrează când la fiecare email

  35. @Cipi … ALA DIN PRIMUL RASPUNS … bravo tata, unii muncesc si tu iti bati joc si furi. La ce naiba mai vrei smart phone daca nu esti instare sa platesti ce folosesti …. iihh sunt satul de ratati de tipul asta … zeama societatii. De aia mai muratura mucegaita nu merge treaba in tara asta. Multi asteapta sa le cada bani din cer sau sau fure munca altuia …

  36. Pe iphone 5 neverlock:
    -LAG cat cuprinde in toate aplicatiile,nu numai facebook
    -probleme la update-uri,da eroare ca nu se poate instala momentan
    -bateria foarte foarte slaba.peste noapte a scazut cu 20% stand pe masa.
    -la multitasking sus arata apelurile recente.pe unul din ele,care nici nu trebuie sa apara,nu reusesc sa-l scot.e sters din call log.am reapelat si am incercat sa-l sterg dupa.am apelat mai multe pers sperand sa iasa din lista.nimic n-a mers.
    Mentionez ca i-am dat restore tocmai ca am sperat sa nu apara bug-uri de genul.
    Problema e ca momentan n-am timp sa revin la ios7,sper sa reusesc azi!

  37. Touch ID pare cam instabil la unlock!

    Use case:

    Se apasa touchid si nu este recunoscuta amprenta;
    Orice alt deget nu este recunoscut!

  38. Mai pateste cineva atunci cand are tel deschid si primeste o notificare sub forma de banner (fie ca email sau whatsapp sau orice) sa nu poti inchide cu swipe in sus acea notificare? Si nici in jos sa il tragi, poti doar sa apesi sa iti intre in aplicatie sau sa astepti sa dispara

  39. Abia așteptam iOS 8. l-am pus pe iphone 4S. Surpriza! Camera nu mai poate fi folosită deoarece daca miști repede telefonul parca se amesteca culorile si se blochează. Multe aplicații nu se mai deschideau. Absolut dar absolut toate Aplicațiile native dar si aduse de mine se deschid mai greu decat inainte. Doamne… ce greu am invatat sa revin la iOS 7.1.2! Pana la urma am dat restore si am scapat de iOS 8. Cei care aveti iphone de la 5 in jos nu va grabiti. La iOS 8 aveti avantajul microfonului la mesaje dar la ios7 echivalam cu Dragon si mai este o Setare in plus la filmat total aiurea. Nu avem motive sa ne îngreunam iphone-ul pentru doua, trei opțiuni ale ios8. Cel mai deranjant a fost faptul ca inclusiv apelurile se deschideau si se inchideau mai greu.

  40. Ip5s multumit. Update prin OTA. Nu am intampinat probleme. Ipad 4 prin OTA fara probleme si autonomia pare mai bună. Intr-adevar, la update-ul pt aplicatii am intampinat ceva probleme, dar dupa cateva incercari dupa ce inchideam taskul de appstore a functionat.

  41. Dat fiind ca vreaus a fac un clean instal – oare dupa instalare si configurare ca new iPhone daca ii pun id-ul de icloud imi aduce inapoi contactele?

  42. Pe iphone 5s neverlock …clean instal…conectare la pc restore prin iTunes , configurare ca iPhone nou

    – 1 secunda de intarziere la raspunderea apelurilor
    – spotlight alb negru
    – Youtube se ascunde sub bara..

  43. La 5S probleme sunt următoarele;
    – se încălzește când î-l utilizez dar nu pe internet
    – când sunt apelat si răspund, se conectează mai greu cu apelantul.
    – bateria se consuma mai repede.
    Si astea după 12 ore de la update.

  44. Pe 5S-ul meu merge teava ! Autonomie mai mare, fara crash-uri. Aplicatiile toate ruleaza fin! Recomand sa instalati fara probleme ! Functiile noi implementate nu sunt numeroase, insa bineinteles sunt o imbunatatire. Bafta la instalat 😀

  45. iphone 5 neverlocked – probleme ios 8:
    -intarziere cand raspund (nca suna 1-2 secunde…e deranjant )
    Nici dupa un restart nu si-a revenit

  46. Salut

    Probleme dupa instalare IOS 8 pe un Ip5S:
    -wifi se deconecteaza la fiecare 10 min
    -lag cand raspund la tel
    -aplicatiile au lag
    -whatsapp are un delay de 2-3 sec pana trimite mesajul

  47. Da sunt activate.la versiunea anterioară apărea acolo in coloana
    Mod Avion
    Wi-Fi
    Bluetooth
    Date celulare
    Hotspot Personal
    Operator
    Acum este lipsa nu mai apare

  48. iPhone 5 nvl

    Facebookul si anumite aplicatii se deschid o idee mai greu DOAR atunci cand sunt inchise complet in backround (cu swipe sus)

    Daca ruleaza deja in backround se deschid instant la fel ca inainte.

    In rest nu mi se para diferente. Parca fb merge o idee mai greu atunci cand incerci sa iesi cu swipe dintr-o poza sau filmulet. Dar sunt sigur ca o sa se rezolve, ori cu update la FB ori la IOS.

    Bateria parca tine mai putin.. sau l-am butonat eu prea mult..per total multumit.. momentan..

  49. Intr-adevar este un mic delay cand raspunzi la apel, mai suna in continuare cam jumatate de secunda

    In primele ore de butonare am avut si eu bug-ul cu apasarea butonului home 1 data si sa il ia de 2 ori.. dar ieri nu a mai facut

    MyBRD nu mai functioneaza. Probabil o sa apara un update la aplicatii

    Toate celelalte aplicatii functioneaza perfect.

    Oricum tot se misca mai bine decat 4S cu iOS 7 pe care l-am avut pana de curand..

  50. eu am intampinat o alta pb ceva mai ingrijoratoare,dupa instalarea ios 8,am efectuat un reset,insa dupa ce l-am deschis,chenarul ecranului imi palpaia,era ca si cum imi tremurau ledurile ecranului,iar aceasta defectiune sa o numesc asa a durat cam 4-5 minute,fiind din ce in ce mai greu de sesizat pana a disparut de tot. Eu nu sunt sigur ca e de la update-ul ios 8,dar incerc sa iau prin eliminare. Daca are cineva o idee,sau daca a mai patit asa cv cnv,sa lase un msj. Ms!

  51. Alte buguri descoperite

    1. Uneori control center se ridica in frame-uri. Patesc de 2-3 ori pe zi

    2. Uneori dupa ce inchizi un apel iti apare alt backround sub iconite timp de juma de secunda, dupa care apare cel setat

    3. O singura data mi-a facut figuri camera, adica timp de 2-3 secunde au aparut niste dungi foarte ciudate si multicolore.

    4. Lag la apel, dupa ce raspunzi mai suna aproape 1 secunda. Putin enervant, nu sunt sigur daca performanta telefonului i5 e de vina sau e un bug de soft.

    5. Bateria pare sa se consume ceva mai repede. Nu sunt sigur.

    6. O singura data index-searchul se facea alb negru cand il deschideai si arata haotic. A revenit dupa restart

    7. Uneori scrisul cu semnal baterie provider etc de pe FB se face negru, desi el in mod normal e cu alb. Se rezolva cu inchis aplicatia si redeschis.

    Cam atat momentan.

  52. Probleme remarcate cu IOS 8:
    1. pe Iphone 5S nu ar fi nimic in plus fata de ce s-a mentionat mai sus. Mie personal mi se se pare ca se duce bateria mai repede. Posibil sa fie si din cauza ca puterea semnalului receptionat de telefon este putin mai mica decat era inainte de update…
    2. Pe Ipad air: Timp imens de asteptare pentru a deschide Safari sau alte aplicatii (si nu ma refer la cele ale dezvoltatorilor ci la cele proprietate Apple);
    de multe ori aplicatiile crapa imediat ce sunt deschise sau in timpul utilizarii; daca nu crapa se blocheaza si este necesara restartarea tabletei…
    bateria se duce foarte repede
    3. pe Ipad retina: aceleasi probleme ca pe Air
    4. pe Ipad 2 merge perfect ….
    Astept sa vad cum se comporta update-l IOS 8.0.2 si poate am sa il instalez si pe 4S …