Iata cati bani ar putea pierde Apple din cauza scandalului privind indoirea iPhone 6 si iPhone 6 Plus

iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5S, iPhone 5, iPad Air design - iDevice.ro 12

  In cursul zilei de ieri compania Apple a incercat sa linisteasca posesorii de iPhone 6 si iPhone 6 Plus care credeau ca terminalele se pot indoi, spunandu-le intai ca doar 9 clienti s-au plans din cauza problemei, oferind apoi acces jurnalistilor in laboratorul in care ea testeaza produsele. Mai mult decat atat, astazi v-am prezentat o teorie care sugereaza faptul ca primul clip video care a demonstrat ca iPhone 6 Plus se indoaie ar putea fi fals, intreaga teorie incepand sa devina nesigura.

  In ciuda asigurarilor date de Apple, compania ar putea pierde zeci sau poate chiar sute de milioane de dolari in urma acestui scandal, daca utilizatorii ar refuza sa mai cumpere iPhone 6, iPhone 6 Plus sau doar cel din urma terminal. Cei de la forbes au facut cateva calcule si daca 100.000 de clienti ar decide sa nu cumpere iPhone 6 sau iPhone 6 Plus de la Apple, compania americana pierde 80 de milioane de dolari, suma avand in vedere un pret mediul de vanzare de 800$ pentru ambele.

  Daca totusi utilizatorii ar fi speriati de iPhone 6 Plus si ar alege sa cumpere doar iPhone 6, la 100.000 de razganditi Apple ar pierde 10 milioane de dolari. Daca Apple ar alege totusi sa inlocuiasca 100.000 de terminale iPhone 6 si iPhone 6 Plus indoite, atunci ar pierde 52 de milioane de dolari, suma fiind totusi infima fata de ceea ce ar putea pierde Apple daca ar decide sa modifice design-ul terminalelor si sa le relanseze pe piata.

    Desigur ca acestea sunt doar simple presupuneri, doarece Apple nu va face altceva decat sa schimbe o cantitate infirma de iPhone 6 Plus indoite si in final probabil va pierde mult mai putin decat se speculeaza.