Samsung anunta o scadere de 60% a profitului

18

  Samsung este cel mai mare vanzator de smartphone-uri de pe glob in momentul de fata, insa saptamana viitoare urmeaza sa anunte o scadere colosala a profitului fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conform unei informari trimise de catre compania Samsung spre investitorii sai, acestia ar trebui sa se astepte la o scadere cu pana la 60% a profitului trimestrial fata de aceeasi perioada a anului trecut, concurenta tot mai mare pe piata smartphone-urilor fiind vinovata pentru aceasta scadere.

  Desi analistii americani si coreeni se asteptau ca Samsung sa anunte un profit trimestrial de 5.2 miliarde de dolari, iata ca ei vor anunta unul de doar 3.6 miliarde de dolari, cu 50% mai mic decat estimarile. Samsung anunta inca de acum un an de zile ca numarul tot mai mare de competitori producatori de smartphone-uri ii vor afecta incasarile si profitul, iar acum avem prima dovada a acestui lucru, scaderea fiind una dintre cele mai mari inregistrate in ultimii ani.

  Era pana la urma normal ca profitul Samsung sa scada din moment ce si-a pierdut suprematia pe piata chineza, insa probabil nimeni nu se astepta la o problema atat de mare.