iMac Retina Display – SPECIFICATII, PRET, LANSARE

  Anuntat in diverse zvonuri aparute de-a lungul timpului, iMac Retina Display este prezentat in aceste momente de catre compania Apple in cadrul conferintei sale care se desfasoara in Cupertino. Dupa cum v-ati dat seama si din articol, noul iMac vine echipat cu un Retina Display ce aduce o rezolutie dubla fata de cea oferita in mod normal de catre iMac-urile originale, insa doar versiunea cu ecran de 27 inch beneficiaza de acest tip de ecran deocamdata.

Ecran Retina

 

  Conform companiei Apple, noul ecran de 27 inch al iMac Retina ofera o rezolutie de 5210 x 2880 pixeli pentru vizualizarea imaginilor, fiind PC-ul cu cel mai cea mai mare rezolutie implementata vreodata pentru un ecran de acest tip. Conform companiei Apple, ecranul Retina al noului iMac afiseaza 14.7 milioane de pixeli si este denumit ecran 5K multumita rezolutiei enorme care va afisa orice tip de continut pe intregul ecran la calitate cat se poate de buna.

  iMac Retina Display are un ecran ce ofera cu de pana la 7 ori mai multi pixeli decat un televizor HD, cu 67% mai multi pixeli decat un televizor 4K, si totul intr-o carcasa care are numai 5 mm grosime. Pentru a controla noul ecran compania Apple a implementat un chip numit timing controller, el controland rata de actualizare a informatiilor vizibile pe ecran, astfel incat utilizatorii sa aiba parte de cea mai buna experienta pentru vizualizarea informatiilor.

  Pentru acest ecran compania Apple a implementat noi tehnologii care reduc cu pana la 30% consumul de energie, un nou sistem de iluminare a ecranului fiind utilizat pentru a obtine aceasta performanta cu adevarat interesanta.

Procesor, RAM si placa grafica

 

  In iMac Retina Display compania Apple a implementat procesoare quad-core Intel i5 care au o frecventa de lucru de baza de 3.5 GHz, utilizatorii avand optiunea de a alege si procesoare cu viteze de baza de pana la 4 GHz in cazul configuratiilor personalizate. Pe partea grafica Apple ofera placi video AMD Radeon R9 extrem de puternice si necesare pentru a sustine rezolutia 5K a noului ecran fara a genera lag in scroll prin meniuri sau vizualizarea de filme.

  Apple va oferi si 8 GB RAM in noul sau iMac, acesta devenind standardul pentru configuratiile de baza, insa desigur ca utilizatorii vor putea alege si alte optiuni in momentul in care vor cumpara produsul.

Fusion Drive – HDD si SSD

  Fusion Drive este o tehnologie implementata de catre compania Apple in Mac-uri cu mai bine de un an de zile in urma, ea permitand combinarea de HDD-uri normale cu SSD-uri in setp-uri similare RAID-urilor. Pentru noul iMac, Apple ofera Fusion Drive standard de 1 TB si suport pentru Thunderbolt 2, astfel ca utilizatorii vor avea parte de viteze de transfer de date de pana la 1 Gbps cu mediile de stocare capabile sa le atinga.

PRET si LANSARE

 

 

iMac Retina Display va avea un pret standard de 2499$ in Apple Store si va putea fi cumparat incepand de astazi din magazinele fizice si cele online ale companiei Apple, livrarile urmand a incepe tot de astazi. Avand in vedere ca doar modelul de 27 inch are noul ecran, Apple va mentine pe piata si vechiul model al iMac la un pret cu 700$ mai mic, dar si versiunea cu ecran de 21.5 inch care costa cu 1400$ mai putin.