Prima Pagina Apple Viitoarele produse Apple ar putea fi mai ieftine mulțumită unui acord încheiat...

Viitoarele produse Apple ar putea fi mai ieftine mulțumită unui acord încheiat între SUA și China

  Zilele trecute s-a desfășurat în China una dintre cele mai importante întruniri economice ale liderilor celor mai mari economii de pe glob, iar președinții SUA și China au încheiat un acord care ar putea reduce în viitor prețurile produselor companiei Apple. Majoritatea componentelor folosite în iPhone, iPad, iPod Touch sau Mac-uri vin din afara Chinei, iar chinezii impun taxe de import pentru aducerea lor în fabricile Foxconn în vederea asamblării. Noul acord va permite transportarea acestor componente în țară fără a mai plăti aceste taxe li implicit va genera o reducere a costurilor de producție.

Tuesday’s agreement between China and the U.S. clears a critical hurdle toward expanding the Information Technology Agreement, whose 78 members account for 97% of IT exports… If other member economies approve the pact as expected, the new agreement would boost tech companies in the U.S., Japan and Taiwan, among others. The agreement could cover $1 trillion in trade, according to U.S. estimates.

  Deși acordul este extrem de important și a fost deja semnat de către SUA și China, este necesar ca ratificarea sa să fie făcută și de alte 76 de țări ce au semnat Acordul Informațional privind Tehnologia. După cum probabil vă imaginați, acest prim pas făcut de către Apple și China va motiva restul țărilor să semneze fără rezerve acordul, în final consumatorii putând beneficia de produse finale mai ieftine în anii următori. Având în vedere că există speranțe ca acordul să fie ratificat de către toate țările anul acesta, exista șansa ca începând de anul viitor să avem produse mai ieftin în multiple domenii.

 • alexr

  Povesti

 • Narcis

  Produsele se ieftinesc de cele mai multe ori cand nu se vand ca sa se pot vinde. Cand esti lider de piata si ai si un cost de fabricare mai mic inseamna ca poti face un profit mai mare. Eu nu cred ca Apple zice “bai, avem vanzari, avem si o scadere a costului unitar, hai sa ieftinim produsu”. Nu cred asa ceva… Si hai sa zicem ca s-ar ieftini. Cu cat? Maxim 100$…

 • amfetamin

  Doamne ajuta!

 • EuGeorge

  Nu se va ieftini produsul, doar va creste profitul :))

 • j

  Nu mai fiti naivi… chiar daca scad taxele o sa bage Foxconn si Apple in buzunar diferenta.

 • octav

  S-au cumpărat mii de produse Apple chiar si asa scumpe da?? Le vor ieftini cu 2% din costul de producție actual care se va micșora datorită încheierii acordului de a nu mai plăti taxe de transport. Deci diferenta o vor baga in buzunar iar noi vom exclama “Wow chiar sau ieftinit produsele!!”