Viitoarele produse Apple ar putea fi mai ieftine mulțumită unui acord încheiat între SUA și China

  Zilele trecute s-a desfășurat în China una dintre cele mai importante întruniri economice ale liderilor celor mai mari economii de pe glob, iar președinții SUA și China au încheiat un acord care ar putea reduce în viitor prețurile produselor companiei Apple. Majoritatea componentelor folosite în iPhone, iPad, iPod Touch sau Mac-uri vin din afara Chinei, iar chinezii impun taxe de import pentru aducerea lor în fabricile Foxconn în vederea asamblării. Noul acord va permite transportarea acestor componente în țară fără a mai plăti aceste taxe li implicit va genera o reducere a costurilor de producție.

Tuesday’s agreement between China and the U.S. clears a critical hurdle toward expanding the Information Technology Agreement, whose 78 members account for 97% of IT exports… If other member economies approve the pact as expected, the new agreement would boost tech companies in the U.S., Japan and Taiwan, among others. The agreement could cover $1 trillion in trade, according to U.S. estimates.

  Deși acordul este extrem de important și a fost deja semnat de către SUA și China, este necesar ca ratificarea sa să fie făcută și de alte 76 de țări ce au semnat Acordul Informațional privind Tehnologia. După cum probabil vă imaginați, acest prim pas făcut de către Apple și China va motiva restul țărilor să semneze fără rezerve acordul, în final consumatorii putând beneficia de produse finale mai ieftine în anii următori. Având în vedere că există speranțe ca acordul să fie ratificat de către toate țările anul acesta, exista șansa ca începând de anul viitor să avem produse mai ieftin în multiple domenii.