iOS 8.2 – primele mele impresii privind utilizarea

ios 8.2

  iOS 8.2 a fost lansat de catre compania Apple cu aproape o saptamana de zile in urma in ideea de a le oferi dezvoltatorilor de aplicatii posibilitatea de a dezvolta titluri pentru Apple Watch folosind un nou SDK numit WatchKit. Lansarea a surprins extrem de multa lume deoarece a venit la doar cateva zile dupa publicarea iOS 8.1.1 pentru utilizatorii din lumea intreaga, Apple expediind lucrurile intr-un mod neobisnuit. Spun ca este neobisnuit deoarece de aproape 4 ani de zile Apple nu a mai lansat un update intermediar x.2 pentru iOS-ul sau, dar 2014 pare sa fie un an al surprizelor din partea Apple.

iOS 8.2 – primele impresii

  iOS 8.2 este departe de a fi pregatit pentru lansare in prima sa versiune beta si spun asta deoarece fata de iOS 8.1.1 exista diferente serioase in ceea ce priveste performantele, dar si functionalitatea. Din pacate am observa ca in utilizare aplicatiilor, si in special al task switcher-ului, exista serioase blocari ale animatiilor, insa am intalnit si diverse crash-uri ale aplicatiilor native, inclusiv a Safari in timpul incarcarii paginilor web. Pentru ca vorbim despre o versiune beta, aceste lucruri sunt cat se poate de normale, insa daca aveti ocazia de a instala prima versiune beta a iOS 8.2, eu va recomand sa nu va grabiti pentru ca nu veti gasi nimic grozav.

  Partea buna a actualizarii este ca autonomia bateriei nu s-a inrautatit, dar din pacate nici nu s-a imbunatatit, deci din acest punct de vedere veti avea parte de performante liniare, usor de asteptat in cazul unei actualizari importante. Compania Apple nu a anuntat eventuale imbunatatiri pentru performantele iDevice-urilor vechi, dar avand in vedere prima mea impresie in legatura cu iOS 8.2, nu mi-as face mari sperante ca ele vor exista si v-as spune sa fiti fericiti daca ele  nu se vor inrautati fata de iOS 8.1.1, aceasta versiune a iOS-ului facand majoritatea terminalelor vechi utilizabile in limitele decentei.