iPhone 6s – Apple renunta la Foxconn ca principal partener de productie

Ieri v-am spus ca iPhone 6S va ajunge pe piata in prima parte a anului 2015 si informatia parea putin credibila, acest lucru fiind confirmat in cursul aceste zile de o firma de brokeraj din Europa.

Pegatron birou

Pentru iPhone 6S compania Apple pregateste un partener surpriza care va prelua principala productie de terminale si aici vorbim de catre cei de la Pegatron, care acum au primit productia a aproximativ 30% dintre terminalele iPhone 6. Pentru iPhone 6S compania Apple ar intentiona sa le ofere celor de la Pegatron peste 50% din productia terminalului cu ecran de 4.7 inch, adica versiunea cea mai populara dintre actualele modele disponibile pe piata.

“For the next product cycle, iPhone 6S, likely out in September 2015, we believe for the first time in the iPhone history, Pegatron will become the main source for assembly, with more than 50 percent of the 4.7-inch allocation,” the European brokerage said in a note to clients on Monday.

Cei de la Pegatron produc terminale iPhone inca din 2012, dupa aparitia iPhone 4S, anul trecut avand in grija sa produca terminalele iPhone 5C, iar serviciile foarte bune furnizate Apple au motivat compania sa ii ofere un rol mult mai important. Desi partenerii Apple pierd bani in primii ani de productie ai acestor terminale, cei de la Pegatron au suficienta experienta si suficiente resurse in spate pentru a prelua productia unui terminal important precum iPhone 6S.

Pegatron a fost contractata anul acesta de catre Apple pentru a suplimenta productia de terminale iPhone 6 si Apple se gandeste inclusiv sa o contracteze pentru a fabrica terminale iPhone 6 Plus in ideea de a acoperi cererea de pe piata. Avand in vedere ca Foxconn nu mai reuseste de una singura sa satisfaca nevoile Apple, se pare ca Pegatron va deveni din 2015 cel de-al doilea mare partener Apple care produce iPhone-uri, urmand a depasi Foxconn in ceea ce priveste numarul de comenzi.