iOS 8 – rata de adoptie creste greu, ajunge la 63%

iOS 8 rata adoptie 63%

  Rata de adoptie a iOS 8 a crescut incet dar sigur in cele trei luni de zile din momentul lansarii sale, compania Apple listand pe website-ul sau zilele trecute faptul ca 63% dintre iPhone, iPad si iPod Touch-urile sale ruleaza aceasta versiune a sistemului de operare. Facand o comparatie cu rata de adoptie raportata luna trecuta, vorbim despre o crestere de numai 7% in ceea ce priveste instalarea sistemului de operare pe terminalele noastre, ea fiind una extrem de mica.

  Numarul foarte mare de probleme pe care iOS 8 le are si numarul foarte mare de plangeri ale utilizatorilor au mentinut rata de adoptie la un nivel scazut, Apple fiind nevoita la un moment dat sa trimita email-uri pentru a le cere oamenilor sa faca update. Aceasta strategie pare sa fi dat roade, avand in vedere ca dupa trimiterea mesajelor tot mai multe persoane au decis sa instaleze noua versiune a sistemului de operare si cu siguranta foarte multi vor continua sa o faca.

  E greu de spus cum vor evolua lucrurile in lunile urmatoare, insa faptul ca iOS 8.1.2 jailbreak exista, chiar daca Apple a lansat iOS 8.1.2 si lumea se astepta ca solutia sa fie blocata, va motiva utilizatorii sa renunte in continuare la iOS 7 in favoarea iOS 8.