Samsung Galaxy Alpha este primul smartphone protejat de Gorilla Glass 4

Samsung Galaxy Alpha

  Gorilla Glass 4 a fost prezentat cu doar cateva saptamani de zile in urma de catre compania americana Corning, aceasta fiind cea mai recenta inovatie in domeniul protejarii ecranelor terminalelor mobile impotriva cazaturilor si loviturilor. Desi atunci nu s-a facut referire la dispozitivele care folosesc sau urmeaza sa foloseasca Gorilla Glass 4 pentru protejarea ecranelor, iata ca intr-un final cei de la Corning au confirmat zvonuri privind existenta unui terminal protejat de noul lor produs.

  Samsung Galaxy Alpha este primul smartphone de pe piata protejat de Gorilla Glass 4, panoul frontal pentru terminal avand numai 0.4mm grosime, fiind mai subtire decat modelele anterioare ale panourilor companiei Corning. Desi americanii au reusit sa produca un panou frontal mai subtire decat se astepta oricine, ei sustin ca el are proprietati protectiare mai eficiente pentru smartphone-uri in aproape orice fel de conditii, acest lucru permitandu-i sa reziste mai bine la cazaturi sau lovituri.

  Desi s-a spus initial ca Gorilla Glass 4 urma sa ajunga pe piata abia in cursul anului viitor, iata ca exista deja un smartphone care este protejat de catre el si cu siguranta va fi unul dintr-o linie lunga. Avand in vedere ca Apple nu a reusit sa-si perfectioneze procesul de fabricatie pentru panouri din sticla de safir, ne putem astepta ca iPhone 6S sa fie protejat de catre noul Gorilla Glass 4 dezvoltat de catre Corning, dar nimeni nu va confirma acest lucru pana in momentul lansarii sale.