Prima Pagina A9 iPhone 6S – primele chip-uri A9 cu procesoare triple-core de 14nm sunt...

iPhone 6S – primele chip-uri A9 cu procesoare triple-core de 14nm sunt produse de Samsung

iPhone 6S A9 triple-core

  iPhone 6S va fi lansat abia in luna septembrie a anului viitor, iar procesul de dezvoltare al viitorului smartphone Apple a inceput deja, compania Samsung livrand deja primele chip-uri A9 cu procesoare triple-core produse folosind un proces de fabricatie de 14nm folosind tehnologia FinFET. Desi s-a straduit sa scape de dependenta de cei de la Samsung, compania Apple are nevoie de compania cooreana pentru a produce toate chip-urile A9 dedicate iPhone 6S, presa asiatica sustinand ca Samsung va fi singurul furnizor al acestei componente.

  Samsung livreaza acum doar o prima faza de chip-uri A9 pentru testare cu prototipuri ale iPhone 6S si din moment ce iPad Air 2 are un procesor triple-core cu 2 GB RAM, e greu de crezut ca in iPhone 6S vom gasi altceva, chiar daca deocamdata nu exista zvonuri care sa confirme acest lucru. Productia acestei componente a inceput intr-o fabrica Samsung din Austin, Texas, in cursul zilei de ieri, deci Apple isi va primi rapid chip-urile A9 in laboratoarele sale din Cupertino.

iPhone 6S – chip A9 produs de Samsung

iPhone 6S

  Informatia privind productia acestui chip A9 pentru iPhone 6S a fost oferita de catre Dr. Kinam Kim, presedintele si managerul general al diviziei de semiconductori ai companiei Samsung, el sustinand ca profitul diviziei va creste simtitor in baza colaborarii. In cursul acestui an au aparut primele informatii care sugerau faptul ca Samsung va fabrica noile chip-uri A9 pana la sfarsitul acestui an, insa niciodata nu s-a specificat momentul in care primele componente vor fi livrate catre cei din Cupertino.

  Samsung livreaza in momentul de fata aproximativ 40% dintre chip-urile A8 pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus si iPad Air 2, dar nu se stie ce procent va obtine Samsung in contractul pentru fabricarea viitorului chi A9, desi se pare ca peste jumatate dintre componente vor fi produse de coreeni. Acestea fiind spuse, iPhone 6S va avea un chip produs de catre un vechi partener foarte important, iar confirmarile privind implementarea unui procesor triple-core si 2 GB RAM vor veni anul viitor.

 • andi

  da …la iphone 6s as face si eu upgrade …performantele cred ca vor fi duble fata de iphone 6 , 2GB ram cum ar fi trebuit sa fie de prima data si posibil cred eu o camera mai mare de 8 Mpxl ….cred ca iphone 6S ar fi trebuit sa fie de fapt iphone 6 dar neavand cine sa le produca cipurile de 14 nm triplecore si trebuind sa scoata un nou iphone pe piata sa facut un compromis pe spatele utilizatorilor testand daca marimea de 4.7 va fi un succes sau nu , sa nu piarda bani aiurea cu alte componente noi neavand un procesor care sa fie pe masura

 • alex alexandru

  Clar anul viitor imi cumpar iPhone…mereu mi-au placut modelele cu S-ul 😀

 • alex :D

  Parca IPhone 6S aparea in primavara ca-n septembrie sa apara IPhone 7.

 • iTu

  baieti! nu va grabiti pana nu anuntza cei de la samsung urmatorul harware pe 2015 poate vin cu vre-un double ohttps://www.idevice.ro/cta core si vreo 8gb RAM+standard camere de 21Mpixeli…etc. eu zic sa mai asteptam .))) da e chiar tare ca jumate din ip e fabricat de samsung dar multi fani nu stiu asta. nu conteaza cine ce face produsul finit trebuie sa fie pe masura steptarilor.

 • Pingback: iPhone 6S cu 2 GB RAM are prima confirmare()

 • Pingback: iPhone 6S va aduce o camera mai buna si cateva surprize importante()