BMW prezinta la CES 2015 masina care poate fi parcata cu un smartwatch (Video)

  La CES 2015 cei de la BMW au prezentat noi tehnilogii pentru propriile masini, dar si un smartwatch care functioneaza cu ele si le poate parca singure. V-am vorbit acum cateva saptamani despre intentiile celor de la BMW si v-am prezentat inclusiv modulul de parcare laterala neasistata disponibil si in Romania, insa astazi vorbim despre cu totul altceva.

  In clipul video de mai sus puteti vedea sistemul montat pe un BMW i3, acesta permitand intr-o prima faza evitarea obstacolelor in timpul rularii. Sistemul functioneaza doar la viteze mici si poate opri automat masina daca detecteaza un obiect in apropierea voastra, astfel ca accidentele devin imposibile.

  Mergand mai departe ajungem la partea cea mai interesanta, parcarea masinii folosind un smartwatch, fara a fi efectiv in ea. Daca in demonstratia la care am participat eu era necesar ca soferul sa tina apasat un buton in consola masinii pentru ca aceasta sa se parcheze singura, ei bine folosind un smartwatch soferul nu trebuie sa fie efectiv in masina pentru ca parcarea sa fie facuta.

BMW iti parcheaza masina cu un smartwatch

  Mai mult decat atat, sistemul poate parca masina si paralel de alte autovehicule, nu doar lateral, asa cum se intampla in cazul sistemului prezentat in Romania. In noul modul, aplicatia pentru smartwatch permite parcarea masinii prin simpla apasare a unui buton, dar si scoaterea sa dintr-un loc de partare fara ca voi sa va chinuiti.

  Magia sta intr-un sistem care creeaza o harta virtuala a mediului in care se afla masina, ea calculand distantele fata de obiectele din jur pentru a afla daca incape intr-un anumit loc sau nu. Ideea in sine este grozava si va permite introducerea mai multor masini in anumite spatii de parcare din moment ce soferul poate face parcarea fara a fi efectiv in masina, insa deocamdata suntem la zeci de ani distanta de asa ceva.

  Voi ce parere aveti despre noul sistem al BMW ?