Lenovo LaVie Z – Lenovo lanseaza la CES 2015 un ultrabook mai subtire si mai usor decat MacBook Air

Lenovo LaVie Z - CES 2015

  Lenovo LaVie Z este cel mai recent ultrabook prezentat de catre Lenovo in cadrul CES 2015, el avand specificatii impresionante, dar si dimensiuni pe masura. Conform companiei asiatice, noul sau ultrabook este mai usor chiar si decat un MacBook Air, iar cei care au testat ambele produse sustin ca diferenta de doar cateva sute de grame este sesizabila.

  Lenovo LaVie Z este un ultrabook care cantareste doar 0.72 KG si are 16.9mm grosime, el fiind cu 2.3mm mai subtire si cu 360 de grame mai usor decat MacBook Air. Practic Lenovo a reusit sa faca un ultrabook aproape la fel de portabil precum o tableta, majoritate dintre acestea cantarind aproximativ jumatate de KG, dar avand specificatii mult mai slabe.

Lenovo LaVie Z este mai subtire si mai usor decat MacBook Air

Lenovo LaVie Z - CES 2015 1

  Lenovo LaVie Z ascunde in interiorul carcasei un ecran de 13.3 inch cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli, un procesor Intel i5 Core si ofera o autonomie de aproape 6 ore. Din pacate in segmentul de autonomie ultrabook-ul Lenovo nu se apropie de MacBook Air, dar pentru multi acest lucru va conta mai putin atat timp cat nu vor cara ceva la fel de greu dupa ei oriunde merg.

  Daca la dimensiuni Lenovo LaVie Z pune la colt MacBook Air-ul companiei Apple, cand vine vorba de design lucrurile sunt complet diferite, dupa cum puteti vedea. Apple a creat o carcasa de aluminiu extrem de bine finisata pentru produsul sau, in timp ce Lenovo utilizeaza o carcasa din plastic de la care nu veti avea vreodata impresia ca folositi un produs din gama premium.

Lenovo LaVie Z - CES 2015 2

  Separat de versiunea standard a Lenovo LaVie Z, cei dela Lenovo au creat si un model Z a carui ecran poate fi rotit la 180 de grade pentru a fi transforma intr-o tableta. Acesta are un procesor i7 si este cu 200 de grame mai greu, insa restul specificatiilor sunt identice in cazul ambelor modele comercializate de catre companie.

  Acum daca va intrebati cum a reusit Lenovo sa produca un ultrabook atat de subtire, ei bine secretul sta intr-un parteneriat cu cei de la NEC. Folosind un aliaj din magneziu-litiu care acopera carcasele produselor, Lenovo a creat o tehnica speciala de fabricare a ecranului direct in carcasa care permite producerea de ultrabook-uri atat de subtiri si usoare.

Lenovo LaVie Z - CES 2015 3

  Lenovo LaVie Z va fi pus in vanzare in luna mai in SUA la pretul de 1300$, mult peste cel al MacBook Air.