CES 2015: WattUp incarca produse electronice la maxim 7 metri distanta, este controlata de iPad

WattUp CES 2015

  WattUp este un produs prezentat in cadrul CES 2015 de catre o companie americana, el folosind o tehnologie in curs de brevetare care permite incarcarea produselor electornice de la distanta. Produsul poate fi interconectat si controlat de o tableta iPad pentru a permite incarcarea, el identificand toate dispozitivele electronice folosind Bluetooth 4.0 pentru a incepe incarcarea.

  Dupa identificarea acestor produse electronice, WattUp le poate incarca cu de pana la 7 metri distanta folosind semnale radio care sunt transformate in circuit electric. Aceasta transformare este posibila cu ajutorul unui chip implementat in produsele care se interconecteaza cu sistemul WhattUp, deci nu orice fel de obiect electronic din preajma sa va putea fi incarcat.

WattUp […] works using a mix of RF, Bluetooth and a lot of patent-pending technology. The transmitter is where most of the magic happens. It communicates with and locates compatible devices using low-energy Bluetooth. Once they’ve established contact with a device, they send out focused RF signals on the same bands as WiFi that are then absorbed and converted into DC power by a tiny chip embedded in the device. These transmitters can be built into household appliances, TVs, speakers and standalone “energy routers.”

WhattUp incarca produse electronice la distanta

  WhattUp arata ca un router obisnuit, insa contine toata tehnologia mentionata anterior, iar printr-o aplicatie instalata pe iPad permite controlarea fluxului de energie catre dispozitive. Mai mult decat atat, dispozitivul este suficient de inteligent pentru a controla singur fluxul astfel incat terminalele cu mai putina baterie disponibila sa aiba parte de cea mai rapida incarcare.

  Folosind WhattUp poate fi incarca orice obiect electronic de al un telefon mobil si pana la un televizor sau un set de boxe, insa ele au nevoie de tehnologia companiei implementata. In cazul smartphone-urilor o simpla carcasa rezolva problema, dar asta inseamna ca ea trebuie sa fie permanent atasata terminalului, altfel incarcarea nu va mai avea loc.

  Deocamdata nu se stie cand va fi lansat WattUp sau cat va costa, insa voi reveni cu detalii pe masura ce ele vor fi disponibile.