MacBook Air 12 inch – asa va arata si iata ce noutati va aduce

MacBook Air 12 inch

  MacBook Air 12 inch este viitorul Mac pe care compania Apple il dezvolta in momentul de fata, iar multumita unor surse din interiorul companiei astazi avem ocazia de a afla detalii despre el. Noul produs urmeaza sa fie putin mai mare decat MacBook Air 11 inch si asta in ciuda faptului ca are un ecran al carui diagonala este de 12 inch.

  Pentru a obtine un profil atat de mic pentru MacBook Air 12 inch, compania Apple a fabricat o carcasa de aluminiu ce este cu 6mm mai ingusta decat ce a MacBook Air 11 inch. Desi este mai ingusta, carcasa este cu 6mm mai inalta decat cea a respectivului produs, iar asta pentru a putea permite introducerea unul ecran atat de mare, marginile carcasei din jurul ecranului fiind deasemenea reduse semnificativ.

MacBook Air 12 inch – mai subtire, mai mic, mai performant

MacBook Air 12 inch 1

  Mergand mai departe aflam ca toata carcasa MacBook Air 12 inch a fost refacuta, aceasta semanand cu PowerBook-ul lansat cu un deceniu in urma. Noua tastatura este amplasata dintr-o parte in alta a carcasei pe toata lungimea, tastele fiind usor regandite pentru a fi mai apropiate unele de altele, acest lucru fiind necesar pentru a face produsul mult mai ingust decat MacBook Air 11 inch.

  Pentru a putea ingusta tastatura, compania Apple a repozitionat unele taste care controleaza functii ale OS X si Mac-ului, altele fiind simplificate. Separat trackpad-ul este gandit pentru a avea latimea celui din MacBook Air 11 inch, el fiind totusi mai inalt si mai apropiat de tastatura si carcasa, Apple implementand un nou mecanism pentru actionarea comenzilor prin apasari.

MacBook Air 12 inch 2

  Dupa cum vedeti si din imaginile de mai jos, MacBook Air 12 inch este mai subtire decat MacBook Air 11 inch, avand un design usor diferit in baza acestei schimbari. Revenind la tastatura, deasupra sa sunt montate acum patru grilaje pentru difuzoare care sunt folosite si pentru a evacua aerul cald din carcasa, ultrabook-ul neavand un ventilator pe procesor.

  MacBook Stealth, asa cum este numit de catre angajatii Apple, are mult mai putine porturi decat in trecut, compania Apple implementand in sfarsit si unul USB 3.1 Type-C. In MacBook Air 12 inch vom regasi porturi pentru casti si microfon, insa nu vom regasi porturi USB standard, un port pentru carduri SD, unul pentru Thunderbolt sau un port Magsafe, compania Apple intentionand sa renunte la toate, desi inca nu s-a luat o decizie finala.

MacBook Air 12 inch 3

  Eliminarea tuturor acelor porturi are drept scop redirectionarea functionalitatii unora dintre ele catre conectorul USB Type-C, acesta permitand prin diverse accesorii conectarea cablurilor pentru respective standarde. Eliminarea tuturor acestor porturi si efectuarea tuturor modificarilor are drept scop reducerea dimensiunilor MacBook Air 12 inch si se pare ca vom avea parte de un produs extrem de interesant.

  Deocamdata nu se stie cand ar urma sa fie lansat MacBook Air 12 inch si nici nu se mentioneaza ceva despre ecranul Retina, insa probabil Apple il va include, dar incearca sa tina totul ascuns momentan.

MacBook Air 12 inch 4

MacBook Air 12 inch 4