iOS 8.3 ii aduce acuzatii de rasism companiei Apple

emoji noi ios 8.3 beta 2

  iOS 8.3 beta 2 este disponibil de cateva zile pentru posesorii de iDevice-uri, iar in el compania Apple a implementat o multitudine de caractere emoji noi in ideea de a oferi diversitate pentru utilizatori. Mai exact, compania Apple ofera acum 60 de caractere emoji pentru diverse etnicitati, iar asiaticii par sa se fi suparat de modul in care a ales Apple sa ii reprezinte. Caracterele emoji care ar trebui sa ii reprezinte pe asiatici au culoarea galbena, iar acestia au fost ofensati de culoarea aleasa de catre compania Apple, folosind retelele de socializare pentru a isi arata nemultumirea.

  Asiaticii se supara extrem de usor daca este sugerat faptul ca a lor piele are culoarea galbena, iar Apple are acum o noua problema majora in fata, mai ales ca multi dintre cei suparati sunt din China. Aceasta tara este extrem de importanta pentru compania Apple, ea generand o buna parte dintre incasarile din ultimele trimestre fiscale ale celor din Cupertino, astfel ca s-ar putea sa vedem cateva schimbari in curand. Nu este exclus ca in iOS 8.3 beta 3 compania Apple sa alega o alta culoare pentru pielea caracterelor emoji care ar trebui sa ii reprezinte pe asiatici, totul in ideea de a nu ii supara pe chinezi.

  Avand in vedere ca aceleasi caractere emoji sunt disponibile in OS X Yosemite 10.10.3, compania Apple va face acelasi schimbari si pentru sistemul sau de operare pentru Mac-uri incepand cu viitoarea versiune beta a sistemului de operare. Daca Apple va reusi sa ii impace pe asiatici ramne de vazut, dar ideea in sine si ofensele unora par destul de ridicole.